VadimP доказывай свою правоту, но обязательно ссылайся на ПДД с указанием номеров пунктов, например: Я Іванов Іван Іванович, рухався по вул. Койкого згідно Правил Дорожнього Руху Украіни, швідкість автомобіля не перевищувала дозволену п.№№ 60 км/годину. Незадовго до скоення дорожньо-транспортної пригоди, я згідно Правил а саме п.№№ вирішив виконати маневр зі зміни полоси руху, завчасно пересвідчившись у тому що виконання маневру не завадить іншим учасникам руху, тобто не спричинить зміни швидкості або напрямку руху інших учасників, завчасно ввімкнувши показчик лівого повороту (или как он правильно называется), виконав вищевказаний маневр, через деякий час автомобіль марки Пижик який рухався позаду мене, почав виконувати маневр - обгін, але з порушенням п№№ ПДР, а саме перетнувши подвійну суцільну смугу дорожноі розмітки, виїхав на смугу з зустрічним напрямком руху, чим створив небезпеку для інших учасників руху, але для завершення маневру водій Пижика мусив повернутися в ту смугу з якої почав маневр, і не розраховавши безпечний ІНТЕРВАЛ, чим порушив п №№ Правил і скоїв зіткнеттня транспотних засобів, тому прошу водія автомобіля марки Пижик признати винним у скоєнні ДТП.
Ну что-то в этом роде...
Насчет твоего маневра - он скорее всего будет говорить, что ехал по крайней левой а ты перестраивался...
ЭТО НЕ РУКОВОДСТВО К ДЕЙСТВИЮ, ЭТО ИМХО!!!!
А бороться всегда надо,... я сам лохонулся, что на суде язык за зубами держал... и поплатился за это... теперь правила читаю))) (не подумай - права не отобрали... просто обоюдку пришили). И меня кстати тоже когда-то пыжик стукнул, ситуация таже - по встречке обгонял... был француз за рулем...