Всім доброго дня (вечора)!
Мною весною 2011 року придбано Авео 2005р.в. і одразу встановлено ГБО-4 (Стаг-4, редуктор Томасетто, форсунки Вальтек 3ом - найдешевші, балон тор 42л., +встановлено варіатор запалення АЕВ із зміщенням кута запалення на 9градусів).
До установки ГБО розхід бензуса при постійному маршруті дім-робота, робота-дім (в день по 50км) - 8,3-8,7л./100км.
Після установки ГБО розхід коливався приблизно в районі 10-10,5л. газу на 100км. А через 10 тис. пробігу на газу зріс до 11-11,5л. Звернувся до газовщиків, які встановлювали обладнання, - підключили ноут до стаг-4, щось пошаманили, сказали їдь покатайся. Після цього розхід не змінився, але машинка на низах отримала кращий прихват (по відчуттях краще ніж на бензусі).
Тепер не знаю чи їхати знову до газовщиків і нагинати їх щоб далі настроювали ГБО з метою зниження розходу газу, чи розхід в змішаному циклі 11-11,5л. газу на 100 км. для Авео це норма, при тому, що розхід бензину в цьому ж режимі у мене становить 8,7л. - перерозхід газу в такому випадку становить більше 20% в порівнянні з бензиномв той час як на ГБО 4 покоління не повинний бути більшим за 15% у поряівнянні з витратою бензину!
А тепер питання: Чи реально зменшити розхід газу на моєму авто з вищевказаною конфігурацією ГБО хоча б до 10л.?
P.S. Якщо питання для когось виявиться тупим, прошу сильно не сварити я на форумі новачок
!