Автор Тема: Необхідна консультація зоолога або серпентолога  (Прочитано 6156 раз)

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
Сьогодні вранці сусідка розповіла, що знає, хто краде в неї курчат, а саме... Почувши вереск курчати, вибігла надвір і побачила тварюку болотного кольору сантиметрів із 20 довжиною, схожу на вугра або змію. Проте тільки схоже і все. Голова кругла, очі великі. Тіло тонке, мало дві коротеньких лапки. Хвоста немає. Тягнуло курча до нори, яка була десь 10 сантиметрів діаметром. Норний отвір вертикальний. Сусідка перелякалась і змила тварину відром води в кущі. Курча було трохи обгризене, але ще живе. Нічого подібного раніше не бачила, хоча мешкає на селі зі свого народження. Ласка відпадає категорично. Може, якийсь екзотичний плазун, який втік від крутеликів, що живуть біля лісу? Навряд-чи. Дуже вже далеко... Знаю одне, що такого дрібного хижака, крім ласки, в наших широтах немає. Але ласка відкидається стовідсотково. До речі, такі круглі отвори в землі
є і на моїй ділянці. Отаке...

PS: Прошу не глузувати з цієї історії і віднестись до неї серйозно. 
Миша: Хочеш купатися?
Толя: Я стрілять хочу!

Оффлайн AceUA

• Член клуба
До речі, такі круглі отвори в землі
...дык может позаливать водой и посмотреть /отловить то что выползет???
...або псих, або геній...це дві крайності однієї і тієї ж сутності )))

Оффлайн AVA

• Член клуба
absurdum, всего две лапы?
Любопытно. А рисунок соседка набросать не может?

Оффлайн AceUA

• Член клуба
absurdum...возможно это - Сиреновые

Цитировать (выделенное)
Все представители семейства имеют узкое удлиненное змеевидное тело и только две передние конечности (задние или отсутствуют, или рудиментарны).

...хотя:

Цитировать (выделенное)
Ареал — болота юго-востока США и севера Мексики. Питаются беспозвоночными и мелкой рыбой

...может кто-то "завёз"  dntknw

...можно еще тут посмотреть: Список земноводных Украины
« Последнее редактирование: 05 Августа 2011, 12:36:09 от AceUA »

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
водою залили, але нічого не трапилося. Дуже це дивно, чесно кажучи. І неприємно. І це не сиренова, тому що мешкає не в іншому ареалі і харчується іншим непотрібом. Якщо будуть новини- розкажу.

Оффлайн AceUA

• Член клуба
absurdum, ну после пираний и крокодилов в наших водоёмах я ничему не удивлюсь - тащат у нас "любители" со всего мира всякую дрянь...

Оффлайн Жендос

• Член клуба
Может быть Ласка ?

Оффлайн AceUA

• Член клуба

Оффлайн Жендос

• Член клуба
Ой   ku-ku   быстро пробежался и не заметил

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
Чупакабра? Типу, гловастик чупокабри?  :) Чупакабра була помічена в селі Мала Олександрівка - це на іншому боці Бориспільскої траси. Вона зірвала двері з петель у клітці з кролями. То була ціла історія і шухер на весь район. Та то було відносно далеко, а це під носом. Дуже цікаво, що ж це таке. Добре, що воно хоч маленьке. Якщо воно має татуся або навіть дідуся?  :D

Оффлайн Славік

• Старожил
  • Ми не одні. (За нами спостерігають))))
absurdum,
А може то у страха очі великі?

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
absurdum,
А може то у страха очі великі?
Не знаю. Сподіваюсь на це. Навіщо мені тут під боком казна-що? Мій вотум сепаратум - цей якийсь екзотичний вид або мутант. А якщо це міжзоряний професор Кукккавввааа з планети Вапротюльгернеттикуні (відомий у нашій спіральній галактиці фахівець із земних курчат), то це його горе. Спіймаю і заспиртую.   

Оффлайн Славік

• Старожил
absurdum,
Ну ты это фотку вышли потом)
Я вообще то подзабыл конечно универ. так перебрал в уме рептов Украины но под описание ниче не подходит в моих архивах  :D Много не стыковок понимаешь.... гадюка тащит не будет она тупо хавает сразу...ящерица ..... сбивает фраза про две лапы...мож недосмотрела??? Ну есть полозы у нас с рудеминтарными конечностями но блин опять же цвет... вообщем я в раздумиях. 

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
і побачила тварюку болотного кольору сантиметрів із 20 довжиною, схожу на вугра або змію. Проте тільки схоже і все. Голова кругла, очі великі. Тіло тонке, мало дві коротеньких лапки. Хвоста немає. ..
Ну дуже схоже на куницю...а хвоста і задніх лап,просто могла і не побачити... beer2
Робиш - не бійся, боїшся - не роби, а зробив - не шкодуй!

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
Ні, Андрію. То був якийсь плазун, скоріше за все.

Оффлайн PAPPA

• Помощники папы Карло
  • Старожил
Думаєш плазун, якщо лисий? Може він був лускатий? А то ловили одні чупакабру, а вловили лисого від лишаю тхора. І ще цікаво, а плазуни нори риють? Мені здається, що ні. Ти там межгалактичну війну не розпочни, а то ще якісь зубастіки прилетять.

Оффлайн Славік

• Старожил
PAPPA,
Живуть в норах.

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
Нехай сусідка сама порається з цим проявом потойбічних сил. Якщо Це більше не з'явиться, тоді дійду висновку, що Воно повернулось на свою бісову планету. Нехай іде під три чорти.

Оффлайн AceUA

• Член клуба
absurdum, ну вот, а как же сенсация dntknw ::) :D

Оффлайн PAPPA

• Помощники папы Карло
  • Старожил
PAPPA,
Живуть в норах.
Живут то да, но в чужих. А что сами роют - сомнительно.

Оффлайн Славік

• Старожил
PAPPA,
Ну есть что роют. Но в основном в том числе и наши используют готовые.

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
PAPPA,
Ну есть что роют. Но в основном в том числе и наши используют готовые.
Ці отвори в землі самі ж на з'явилися. Та штукенція їх вирила, це напевно. Мій друг - іхтіолог  за фахом - каже, що ця тварина - певна аномалія і що їй тут не місце. Але усі ці наші припущення нічого не коштують, адже необхідно мати на руках певний доказ. Нічого, вполюємо.

Оффлайн Славік

• Старожил
absurdum,
Роют очень  мало. Они используют норы других животных, напр. грызунов... ну типа как белочки они  ж дупла не выгрызают в дереве. А по теме .... все таки у страха очі великі. Что значит аномалия??? В животном мире правильно бы назвать это мутация, что вряд ли или она обнаружила новый вид, что тоже маловероятно.

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
А сьогодні сталася така штука: мій кіт лежав собі на ліжку у спальні та демонстрував пози гнучкості, витягуючи ноги та вилизуючи собі балабони. Раптом він завмер, хвіст вигнув трубою і майже заричав як собака. Шубовснув блискавкою на крильце будинку, знову видав це дивне ричання (хвіст трубою, шерсть сторчма) і десь хвилин із 2-3 вдивлявся у бік сусідського паркану-сітки, де сусідка бачила ту тварюку. Не зрозуміло було, чи він злякався чи ні...Собаки ніяк не відреагували. Такого ричання від кота я ніколи не чув, хоча коту вже понад три з половиною роки. Може йому щось здалося, а може і ні. Відомо, що коти на деякі речі реагують не так, як собаки. А мені та дружині залишилося тільки знизати плечима.

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.