pepsikus насколько помню то позовна заява подается либо по месту жительства ответчика либо по месту совершения ДТП, а пример заявы следующий:
До _____________________________ ___
(найменування місцевого суду)
Позивач __________________________,
(П. І. Б.)
що проживає за адресою: _____________________________ _____
(місце проживання)
Відповідач: _______________________,
(П. І. Б.)
що проживає за адресою: ____________
(місце проживання)
ПОЗОВНА ЗАЯВА
ПРО ВІДШКОДУВАННЯ ШКОДИ, ЗАПОДІЯНОЇ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНОЮ ПРИГОДОЮ
Ціна позову: ______________
"___" _______________ ____ р. на _____________________________ ________
(місце дорожньо-транспортної пригоди)
сталася дорожньо-транспортна пригода _____________________________ ________
(вказати обставини пригоди)
Внаслідок цього автомобілю _____________________________ _________________,
(вказати марку, рік випуску та номерний знак)
що належить мені на праві приватної власності на підставі __________, що підтверджується _______________________, завдано технічних пошкоджень.
Вищевказана дорожньо-транспортна пригода сталася з вини Відповідача за цим позовом, який керував власним (належним йому на праві приватної власності) автомобілем _____________________________ _____________________ __________.
(вказати марку, рік випуску та номерний знак)
Про це свідчать матеріали справи про адміністративне правопорушення, провадження по якій було порушено по факту вищевказаної дорожньо-транспортної пригоди, складені _____________________________ ______________
(вказати відповідні органи та посадові особи)
Згідно з калькуляцією, складеною ___________________________, вартість ремонту мого автомобіля, становить:
1. Вартість робіт _____________________________ __________________ грн.;
2. Вартість деталей, які підлягають заміні, а саме: _____________________________ ____, та матеріалів ______________ грн., з урахуванням зносу _______________ грн.;
За послуги по складанню цієї калькуляції мною було сплачено ____________________________ грн. _______________.
Крім того, за висновком експерта (_________________), мій автомобіль втратив товарний вигляд на ____ %, що становить _____________________ грн. його вартості.
За складання цього висновку мною було сплачено ___________________ грн.
Загальна сума майнової шкоди, завданої мені внаслідок вищевказаної дорожньо-транспортної пригоди, становить: _____________________________ __ (розрахунок додається).
Крім майнової шкоди внаслідок вищевказаної дорожньо-транспортної пригоди, мені завдано моральної шкоди, яка полягає у ________________ і оцінюються мною в сумі _____________________________ ___ грн.
Моральна шкода, зокрема, виявилася у наступному ______________________.
Моя оцінка розміру моральної шкоди обґрунтовується наступним:
_____________________________ _____________________ ________________.
На підставі вищенаведеного, керуючись ст. ст. 23, 1166, 1187, 1188 Цивільного кодексу України,
ПРОШУ:
1. Стягнути з Відповідача на мою користь у якості відшкодування завданої майнової шкоди _________________ грн., моральної шкоди _________________ грн., а всього _____________________________ ___ грн.
Додатки:
1. _________________________.
2. Калькуляція вартості ремонту.
3. Експертний висновок про втрату товарного виду автомобіля.
4. Квитанції про сплату витрат за складання експертного висновку та калькуляції.
5. Квитанція про сплату державного мита.
6. Копія позовної заяви.
7. _________________________.
8. Розрахунок ціни позову.