Пробіг 103 200 км. Вирішив поміняти колеса на літні. Все виглядало зовсім просто. Планувалося, що приїду відкатаю один литий диск, який ще з осені був незначно загнутий з внутрішнбого боку, інші три просто відбалансують і замінять зимові колеса на літні. В результаті виявилося, що відкатувати треба не один диск, а два, по резині - два колеса нормальні, два - в утиль. Максимум поїздити поки не знайду нові. Перше - гуля на протекторі, друге - збоку з внутрішньої сторони. Візуально не дуже видно, але, кажуть, корд в тому місці розрушений. Стало зрозуміло, що попав незаплановано на гроші, але не зрозуміло наскільки
. Загалом моя Фулда накатала близько 50 тис. км і я планував поїздити ще цей сезон. Однак, безпека - перш за все. За монтаж + відкатка двох литих дисків - 320 грн.
Пошерстив інтернет ресурси, почитав газети з оголошеннями - ціни на резину космос. Якщо відкинути росаву, белшину і повний китай, то ціна в мому розмірі починається від 1050 грн. Достойні виробники - від 1300 - 1400 грн. Віддати 5 тис. грн. за комплект резини до авто я ані фінансово, ані морально не готовий. Хіба поставити її потім в сервант з фамільними цінностями і колись передати в спадок дітям. Тому, довелося шукати альтернативні варіанти. Знайшов фірму, яка торгує б\у резиною і дисками з європи. Відвертий хлам не возять. Приїхав до них. Вони розміщені в цеху колишнього заводу. Резини повно, людей - як в продуктовому супермаркеті у вихідний день. Нажаль двох Фулд, таких як у мене в мому розмірі не знайшлося. Може й добре, оскільки через рік довелося б знову шукати дві фулди. Різні колеса на одному авто я не сприймаю. В результаті поїхав я звідти на Піреллі Р6. Виробництво - Іспанія. Якщо я правильно розшифрував маркування на колесі, то всі 4 колеса з 2014 року. Стан - легке б\у, без порізів і латок. Розмір 185/60 R14. Сторгувався на 2900 грн. за комплект. Заодно здав їм свою стару резину. Діагноз вони підтвердили. Два кола - в утиль, за інші - 400 грн. Заодно прикупив у них комплект нових сосків для коліс, бо старі вже були з тріщинами. Довелося знову заплатити за шиномонтаж
. На це раз 206 грн. разом з сосками. Отже за два дня митарств я схуд на 3026 грн. Викладу тут фото нової резини. Поїхали далі...