Одна похоже их схем отмывки денег.
Патрульнi: "Ми схожi на клоунiв!"
Читайте більше тут:
http://expres.ua/main/2016/04/02/180656-patrulni-my-shozhi-klounivПатрульнi полiцейськi невдоволенi якiстю своєї форми Майже щотижня в котромусь iз мiст починає роботу нова патрульна полiцiя. Патрульнi складають присягу, отримують нову форму - i... жахаються її якостi, пише газета "Експрес" Фотографiї виданої форми та взуття в соцмережах виклав один iз полiцейських Житомира, який не наважився назвати себе. "Ми отримали огидну форму, ще й на кiлька розмiрiв бiльшу! - пише вiн. - Куртка на дуже тоненькому дешевому синтепонi, тканина - синтетика, всерединi гума. В ательє її ледве прострочили. Форма вся смердить "хiмiєю". Берцi дуже важкi й незручнi. Будемо виглядати, як клоуни!" Колеги його пiдтримали. Невже наших полiцейських вдягли в лахмiття?! Але ж торiк мiнiстр Аваков урочисто презентував нову форму, i вона видавалася вельми пристойно. Було оголошено, що її замовили у вiдомої американської фiрми "5.11", яка спецiалiзується на пошиттi форми. Та й грошi на це були витраченi чималi. "У комплект одягу для полiцейських входитимуть двi сорочки, двi пари штанiв, рiзнi головнi убори, куртка на всi сезони й черевики,-- повiдомляла торiк заступниця Авакова Ека Згуладзе. - Це обiйдеться в 700 доларiв". А що ж тодi видали полiсменам у Житомирi? На фото, що оприлюднив полiцейський, видно етикетки. Зимову куртку пошило київське пiдприємство, вона має лише 24% бавовни, 76% - полiестер. Жодного ДСТУ не вказано. Сорочка та штани виготовленi в Харковi, тут не вказаний не лише ДСТУ, а й вiдсотковий склад матерiалу. Написано лише "зроблено зi змiшаної тканини". Виробник берцiв - теж київська фiрма. Замiсть обов'язкового для такого виду взуття ДСТУ - лише ТУ (технiчнi умови). В iнтернетi я знайшов результати торiшнього тендера на постачання МВС цiєї амунiцiї, вказано й цiни. Костюм вартує 258 гривень, зимова куртка та штани - 680, берцi - 600... Разом з iншими деталями форми весь такий комплект коштує 2600 - 2700 гривень. Це менш нiж 100 доларiв. Отже, американської форми за 700 доларiв на всiх не вистачило. Тож чимало полiсменiв одягли у вiтчизняну. Але чому ж її якiсть поганенька? На моє запитання начальник патрульної полiцiї України Олександр Фацевич вiдповiв роздратовано: "Як я можу критикувати форму українського виробництва? Ми вимагаємо вiд фабрик, щоби вона була якiсна. До того ж, слiд розумiти, що в стислi строки слiд одягнути велику кiлькiсть людей. На вулицях вже працюють 8000 патрульних. До кiнця травня вийдуть ще 5000. Тож виникають недолiки, якi ми стараємося лiквiдовувати. Якщо комусь дiсталася форма великого розмiру, її буде замiнено". Однак осад на душi в полiцейських усе ж залишився. Виходить, модну американську форму замовили передовсiм для столичних копiв - "вiтрини" нової полiцiї. А полiсменам у провiнцiї згодяться й дешевi однострої нижчої якостi...
Читайте більше тут:
http://expres.ua/main/2016/04/02/180656-patrulni-my-shozhi-klouniv
Добавлено: 03 Апреля 2016, 22:06:48
Второй пошел
http://zt.20minut.ua/DTP/u-zhitomiri-politseyski-protaranili-marshrutniy-avtobus-foto-video-10494009.html