Я на приклад тут подумую над дороблення сигналізації чимось своїм так щоб її якщо навіть і відстежили щоб не могли відключити всерівно, знайоми поставив собі фічю на карточку + мултілок... тільки от там такий мінус, що щоб відкрити машину потрібно виключити сигналку і потім провести картою тобто фіча на карту просто контролить ц\з, а звідси висновок якщо сигналку ламануть (відключать), то та штука просто затримає час взлому авто на деякий час при чому сирена не працює! тобто можуть відкрити авто чим завгодно а ти навіть знати не будеш ((( я тут одне вирішення проблемки придумав, хочу спочатку провести експеримент а тоді відпишусь за результат роботи. А ось приблизно те що я хочу доробити може в когось якісь ідеї ще виникнуть, чи застереження по цьому алгоритму був би радий вислухати. Алгоритм полягає в тому, що:
1-ий крок: ставимо на сигналку (вона закриває двері + включає сирену)
2-ий крок: включаєм фічю
ФІЧА принцип роботи докупляємо ще одне просте реле, на рахунок карточного ще незнаю толком принципу його роботи, тому маю на увазі реле такого типу
http://www.piti.ru/product/?id=92 або
http://www.piti.ru/product/?id=91 коштують в нас біля 200 грн походу на радіо ринку. Наскільки я знаю сигналка має антену через яку спілкується з брелками, одна пара дротиків іде на прийом сигналу інша пара іде на відсилання сигналу. Отже що ми робимо, ми беремо і пару дротиків яка іде на прийняття сигналу пускаємо через реле + можна паралельно навішати ще що типу виключення подання електрики на бензонасос і інші прилади і в РЕЗУЛЬТАТІ ОТРИМУЄМО ТАКУ КАРТИНУ:
два режими роботи - простий, коли ми можемо просто ставити на сигналку так як завжди (в даному випадку реле замкнуте і пропускає сигнал, тобто сигналка працю у два напрямки на прийом і на відправку сигналу). і скажемо не простий а повишеного захисту а саме ми виконуємо такі дії:
1) ставимо на сигналізацію
2) включаємо фічю (коли фіча включана то це означає - що реле розімкнуте тобто сигналка працює наприклад тільки на відправку сигналу на педжер, АЛЕ НЕПРИЙМАЄ ЙОГО поки фича не буде виключена!)
Як висновок ми підсилюємо стійкість сигналізації ще одним рівнем, тобто якщо грабануть код до сигналки чи загубили брелок то сигналка все рівно не виключиться поки ви не виключите фічю, яка може мати свій брелок і що немало важно її брелок має радіус дії до 1м. тобто грабанути практично нереально, правда самий кращий варіант це замість реле на брелок приробити реле на карту але наразі незнаю за яким принципом вона управляється і працює (((