wasd В мене літо R15 2-а комплекти 185/55 та 195/50, а на зиму ставлю R13 175/70 особисто мене влаштовує! Існує багато факторів і нюансів в тому який радіус та розмір резини вибрати - фінансова, практична сторона, стиль їзди, умови експлуатації... Це все підбирається індивідуально!!!! Щоб щось порадити в данному випадку мало інформації!
В кожного водія своя думка і ставлення до резини яке часто не збігається з іншими!(ІМХО)
Можу тобі сказати напр. чому в мене такі розміри:
15 185/55 - сток, для повсякденного використання.
15 195/50 - купив собі б/у (для оджига, щоб не було жалко) оскільки 55 профіль мене не дуже задовільняє, томущо там увод шини більший, більший крен авто. і 195 п"ятно контакту більше, відповідно краще держить на дорозі, я дуже задоволений цим розміром, це моя золота середина! Звісно в експлуатації низькопрофільної резини є свої нюанси та мінуси
, для зими собі б не брав.
13 175/70 - перше від чого відштовхувався це економія та практичність, висота профіля комфорт при їзді по ямам, замерзших горбках снігу та льоду, ширина вибиралась виходячи з того, що для зими краще вужчу резину - п"ятно контакту менше і під впливом ваги авто. шина скоріше та ефективніше пробирається до землі або асфальту який під снігом, (приклад: ти їдеш на по снігу на лижах їхня площа велика і ти не провалюєщся, потім ти зупиняєшся, знімаєш лижи і стаєш в ботінках на сніг і провалюєшся до коліна, а якщо не пощастить то до пояса
в сніг, змінилося п"ятно контакту, так і в ширині шини). Думав брати 165 але зваживши всі нюанси експлуатації в моєму випадку зупинився на 175. Звісно щодо ширини шини для зими є багато статей та думок професіоналів, тестів які остаточно і конкретно сказати не можуть що краще..
Такщо вирішувати тобі самому... почитай статті, форуми, візьми до уваги свої за і проти і думаю ти сам зможеш прийняти правильне для тебе рішення!
P.S. R14 для зими може бути твоя золота середина! Висота та ширина шини можуть компенсувати одна одну, а також впливати на висоту кліренсу, це теж треба брати до уваги при виборі!
Удачі...!