Автор Тема: Проблеми з сапунним клапаном на Авео 1,6 V16  (Прочитано 5556 раз)

Оффлайн 777Joker777

• Старожил
  • Шо тут у вас?
Два дні тому почув новий звук з-під капоту. Звук нагадує дзизчання мухи. Не дуже голосний, з салону майже не чути, чути тільки при відкритому капоті. На роботу двигуна, динаміку не впливає ніяк. Субєктивно. Заїхав на сервіс кажуть, по одній версії це проблеми з сапунним клапаном, інші називають його штуцером. Як правильно це називається не знаю, тому викладаю фото. Червоною стрілкою показано джерело звуку

На сервісі кажуть що з ним робити не знають і це бачать взагалі вперше (сервіс спеціалізований, шевролетовський). Рекомендують поміняти на новий, потім дивитись що буде. Мене таке не дуже влаштовує. Ця запчастина ніби й коштує порівняно не дорого - 83 грн, замовити в Києві, через 3 дні буде у Львові. Але хочеться бути впевненим, що це проблема в клапані, а не десь глибше. Може ще хтось стикався з цим? Може вартує почистити систему вприску? Наскільки критично поїздити кілька днів так як є?
P.S. Пробував сам його знімати. Відкрутився легко, різьба пластикова, в середині був чорний наліт, побризкав ВД-шкою, повитирав салфеткою всередині, скільки зміг дістати, поставив на місце - не помогло.
Подібної теми в пошуку не знайшов.
Пробіг 87500 км. Крім цього звуку з клапану знайшов підтікання з-під клапанної кришки. На разі не значне. Швидше за все - це прокладка, буду міняти через 2 тис. км під час чергового ТО. Написав, бо можливо ці дві проблеми якось повязані.
Самое дорогое в мире – это глупость, потому что за нее дороже всего приходится платить.

Оффлайн V.Y.A.

• Пользователь
Re: Проблеми з сапунним клапаном на Авео 1,6 V16
« Ответ #1 : 18 Апреля 2014, 08:15:51 »
Вот почитай про клапан
http://www.lacetti-club.ru/vb_forum/showthread.php?t=57101&page=96
На лачети форуме мнения разделились и часть считает что из под крышки начинает течь из-за проблем с клапаном. Мол клапан забивается давление под крышкой возрастает и выдавливает масло. Меняют клапан на новый кому помогает течь прекращается кому нет. Я себе сегодня поменял попробовать. Если потрясти новый клапан и старый то разница есть новый боле звонко тарахтит и мне кажется в нем на одну детальку больше болтается чем в старом.

Оффлайн AceUA

• Член клуба
« Ответ #2 : 18 Апреля 2014, 08:25:20 »
Два дні тому почув новий звук з-під капоту. Звук нагадує дзизчання мухи.
...скорее тихой цекады...и усиливается при сырой погоде, дожде?
...або псих, або геній...це дві крайності однієї і тієї ж сутності )))

Оффлайн 777Joker777

• Старожил
  • Шо тут у вас?
« Ответ #3 : 18 Апреля 2014, 11:20:19 »
AceUA, Десь так, але наразі залежність від погоди не помітив.
V.Y.A., дякую за інфу
Самое дорогое в мире – это глупость, потому что за нее дороже всего приходится платить.

Оффлайн 777Joker777

• Старожил
  • Шо тут у вас?
« Ответ #4 : 22 Апреля 2014, 10:32:44 »
Все ж таки замовив новий клапан/штуцер. Вийшло 83 грн. Вже отримав і замінив. Звук зузнящий пропав. На наступному ТО, на всяк випадок, попрошу почистити сапун. Прокладку клапанної кришки теж купив, але міняти буду десь через 1 - 1,5 тис. км.

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.