Два дні тому почув новий звук з-під капоту. Звук нагадує дзизчання мухи. Не дуже голосний, з салону майже не чути, чути тільки при відкритому капоті. На роботу двигуна, динаміку не впливає ніяк. Субєктивно. Заїхав на сервіс кажуть, по одній версії це проблеми з сапунним клапаном, інші називають його штуцером. Як правильно це називається не знаю, тому викладаю фото. Червоною стрілкою показано джерело звуку
На сервісі кажуть що з ним робити не знають і це бачать взагалі вперше (сервіс спеціалізований, шевролетовський). Рекомендують поміняти на новий, потім дивитись що буде. Мене таке не дуже влаштовує. Ця запчастина ніби й коштує порівняно не дорого - 83 грн, замовити в Києві, через 3 дні буде у Львові. Але хочеться бути впевненим, що це проблема в клапані, а не десь глибше. Може ще хтось стикався з цим? Може вартує почистити систему вприску? Наскільки критично поїздити кілька днів так як є?
P.S. Пробував сам його знімати. Відкрутився легко, різьба пластикова, в середині був чорний наліт, побризкав ВД-шкою, повитирав салфеткою всередині, скільки зміг дістати, поставив на місце - не помогло.
Подібної теми в пошуку не знайшов.
Пробіг 87500 км. Крім цього звуку з клапану знайшов підтікання з-під клапанної кришки. На разі не значне. Швидше за все - це прокладка, буду міняти через 2 тис. км під час чергового ТО. Написав, бо можливо ці дві проблеми якось повязані.