По просьбе трудящихся: сам иск
Судді ХХХ районного суду м.Києва
Позивач: ФИО дата рождения , адрес и номер мобильного
Відповідач: Суб’єкт владних повноважень: ДПС Броварського
взводу м. Бровари
В особі: ХХХ
07400, м. Бровари, вул. Енгельса, 1-б
адреса електронної пошти не відома
Адміністративний позов
(на неправомірні дії інспектора дорожньо-патрульної старшого лейтенанта міліції Семчука Богдана Леонідовича по складанню протоколу
про адміністративне правопорушення та постанови від чч.хх.2009 року)
чч.хх.2009 року інспектором дорожньо-патрульної служби ХХХХХХ було складено протокол серії АI №ХХХХ про адміністративне правопорушення, а також постанову серії АI №ХХХХ про те, що я керуючи автомобілем марки Chevrolet Aveo - д/н ХХХХХХрухався по Черниговський трассі біля м. Бровари, 29 км. зі швидкістю 84 км/год, чим перевищив швидкість на 24 км/год, за що передбачено відповідальність згідно з ч.1 ст.122 КпАП України.
Вважаю, що складений протоколом про адміністративне правопорушення та постанова по справі про адміністративне правопорушення від чч.хх.2009 року є незаконними в зв’язку з наступних причин:
1. Мною при ознайомленні з протоколом про адміністративне правопорушення в графі по суті порушення пояснено: не згідний так як їхав зі швидкістю приблизно 60 км/год. Зафіксована швидкість на радарі 84 км/год не являється швидкістю мого автомобіля, що може підтвердити свідок, який сидів на місці пасажира ХХХХ, який проживає за адресою вул. ХХХХХХ. Попереду мене рухався автомобіль марки Таврія приблизно с цією швидкістю. Але зупинили мене. Прибор, котрим фіксували мою швидкість, не мав фото-камери. Коли я повідомив, що буду оскаржувати його дії до суду, інспектор склав протокол про адміністративне правопорушення;
2. У відповідності до ст.14-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, зазначено, що відповідальність власників транспортних засобів, а саме адміністративна відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху може бути у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- кінозйомки, відеозапису, тоді можливо притягнути власника (співвласника) транспортного засобу. Тільки при наявності цих обставин, що свідчать про вчинення порушення можливо застосувати та накласти адміністративне стягнення. Як вбачається з матеріалів протоколу та постанови, будь-які відомості, а саме підтвердження у вигляді фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- кінозйомки, відеозапису – відсутнє, що підтверджує хибність мотивів викладених ст.інспектором дорожньо-патрульної служби ХХХХХХХ та не узгоджується з нормами КпАП України.
Згідно норми ст.245 КпАП України – завданнями провадження у справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об’єктивне з’ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, що в даному випадку проігноровано.
У відповідності до норми ст.287 КпАП України – передбачено право оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення особою, щодо якої її винесено з порядком оскарження визначеного ст.288 КпАП України. У відповідності до ст.289 КпАП України – скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано протягом десяти днів з дня винесення постанови до суду.
Враховуючи вищенаведені обставини, дії ст. інспектора дорожньо-патрульної служби ХХХХХХ по складанню протоколу серії АI №ХХХХ про адміністративне правопорушення та постанови серії АI №ХХХХ від чч.хх.2009 року є незаконними.
На підставі викладеного та керуючись ст.ст.8, 55 Конституції України, ст.ст.14-1, 245, 287-289 КпАП України, ст.ст.6, 7, 10, 18, ч.2 ст.19, 99, 104, 163 КАС України,
ПРОШУ:
1. Визнати дії ст. інспектора дорожньо-патрульної служби ХХХХХХХ по складанню протоколу серії АI №ХХХХ про адміністративне правопорушення та постанови серії АI №ХХХХ незаконними.
2. Скасувати постанову по справі про адміністративне правопорушення серії АI №ХХХХ від чч.хх.2009 року.
Додаток:
- копія протоколу про адміністративне правопорушення серії АI №ХХХХ від чч.хх.2009 року;
- копія постанови по справі про адміністративне правопорушення серії АI №ХХХХ від чч.хх.2009 року;
- копія адміністративного позову;
хх.чч.2009 року _________/ФИО.