До Ужгородського міськрайонного суду
88000, м. Ужгород, вул. Загорська, 53
Скаржник: _________________________,
що проживає за адресою:
_____________________________ _______
Номер засобу зв’язку: ************
Орган, постанова якого оскаржується:
Відділ ДАІ та АТІ з обслуговування
м. Ужгорода УДАЇ УМВС України
в Закарпатській області
88007, м. Ужгород, вул. Гагаріна, 7
Номер засобу зв’язку: не відомий
СКАРГА
НА ПОСТАНОВУ ПО СПРАВІ ПРО АДМІНІСТРАТИВНЕ
ПРАВОПОРУШЕННЯ
Постановою ______ по справі про адміністративне правопорушення, винесену відділом ДАІ та АТІ з обслуговування м. Ужгорода УДАІ УМВС України в Закарпатській області від 22 квітня 2009 р. на мене було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260 грн. за адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП). Так, вбачається, що я 22 квітня 2009 р. о 10 год. 25 хв. в м. Ужгороді по вул. Краснодонців, керуючи автомобілем Шевроле Авео, з державним номерним знаком ____________ порушив вимогу дорожнього знаку «Зупинку заборонено», а саме здійснив зупинку транспортного засобу у зоні дії дорожнього знаку «Зупинку заборонено», чим допустив порушення Правил Дорожнього Руху (ПДР) України.
Вважаю, що дії відділу та АТІ з обслуговування м. Ужгорода УДАІ УМВС України в Закарпатській області щодо розгляду справи про адміністративне правопорушення і винесення постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу є незаконними, оскільки фактично вчиненні мною дії, що мали місце, відповідають вимогам ПДР України.
22 квітня 2009 р., приблизно о 10 годині 30 хв., я, _______________________, припаркував свій автомобіль Шевроле Авео, державний номерний знак ________, біля автосалону Шевроле в м. Ужгород по вул. Краснодонців. Під’їжджаючи до місця парковки помітив, що заборонних знаків не має. Дорожній знак «Зупинку заборонено» помітив тільки після того, як інспектор ДАІ Митрак Богдан Володимирович, номер жетона ЗА 0058, вказав на нього. Довожу до відома, що дорожній знак «Зупинку заборонено», встановлено під кутом 90 градусів відносно проїжджої частини на паркан автосалону. Що, в свою чергу, не дає змогу побачити його при заїзді на узбіччя.
Інспектор ДАІ, попросив пред’явити посвідчення водія та тех. талон, після чого наказав, проти моєї волі, пройти до його автомобіля. Хочу зазначити, що автомобіль інспектора ДАІ був не службовий, а саме: Фолксваген Пассат, державний номерний знак АО 1984 АА, без жодних розпізнавальних знаків його належності до служб ДАІ.
Заповнюючи протокол Серія АВ № ______ про адміністративне правопорушення, звернув увагу інспектора ДАІ на те, що дорожній знак «Зупинку заборонено» розташований в місці, де його зовсім не видно. На що я отримав відповідь, цитую: «Мене це не цікавить». Також, мушу зазначити, що в постанові та протоколі номер заборонного знаку вказаний не правильно тричі, а саме, замість дорожнього знаку 3.34 було вказано знак 3.24. Що говорить про погане знання ПДР України, що також говорить про те, що постанову та протокол складено безпідставно.
Під час складання протоколу, я зателефонував на телефон довіри ДАІ в Закарпатській області, щоб оскаржити дії інспектора ДАІ та чи є вони взагалі законними, після чого, інспектор ДАІ, разом зі своїми трьома співробітниками, почали залякувати мене тим, що випишуть мені максимальний штраф.
До скарги додаю фотографію автомобіля співробітників ДАІ.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 287-289 КУпАП,
ПРОШУ:
1. Скасувати постанову _________ по справі про адміністративне правопорушення, винесену відділом ДАІ та АТІ з обслуговування м. Ужгорода УДАІ УМВС в Закарпатській області від 22 квітня 2009 р. про накладення на мене адміністративного стягнення у вигляді штрафу в розмірі 260, 00 грн. та закрити справу про адміністративне правопорушення.
2. Повідомити мене про засідання суду у письмовій формі.
Додатки:
1. Доказ сплати судового збору.
2. Копія постанови про накладення адміністративного стягнення..
3. Копія протоколу про адміністративне правопорушення.
4. Фотоматеріал на 1-му арк.
5. Копія скарги з додатковими матеріалами.
23 квітня 2009 року _________