За погано організовані скачки Черновецький грошей не віддасть. І звільнить тих заступників, які втекли з іподрому
Київ.proUA.com / 09.02.2009 15:05
Мер Києва Леонід Черновецький вважає незадовільною організацію скачок, які пройшли на Київському іподромі у суботу, 7 лютого. Про це він сказав журналістам, повідомляють «Українські Новини».
"Із скачками сталося непорозуміння, але я нічого (грошей людям, які зробили ставки. – Ред.) повертати не буду", - сказав мер.
За його словами, через погану організацію люди, які робили ставки за допомогою SMS-повідомлень, не змогли взяти участь в розиграші головного призу від нього особисто - 100 тис. доларів у кінських перегонах і 100 тис. гривень у собачому забігу.
Проте мер відзначив, що, незважаючи на непорозуміння, міський бюджет заробив на скачках близько 200 тис. гривень і ще близько 200 тис. гривень заробив оператор мобільного зв`язку компанія "Київстар", яка приймала ставки по SMS.
Мер також підкреслив, що особисто він втратив на скачках найбільшу кількість грошей, оскільки призовий фонд гравцям-переможцям на тоталізаторі формувався з його особистих коштів.
Окремо мер висловив незадоволеність організацією собачого забігу, оскільки ставки в ньому могли зробити всього 5-7 людей.
Крім того, Черновецкий обурений тим, як поставилися до скачок багато його заступників і радників. "Як тільки я пішов (зі скачок. – Ред.), у мене була майже 40 температура. Вони всі втекли. Ну ганьба! Мені соромно, що я з такими людьми ходжу по землі найкрасивішого міста в світі", - сказав він.
Мер не назвав конкретні прізвища своїх заступників і радників, але їхній вчинок назвав неповагою до киян. "Я з ними не працюватиму: вони розповідають, у тому числі і Президентові України, що я мало не збожеволів", - відзначив мер.
Він побажав мерам усіх міст, які заробляють по 2-3 млн. гривень завдяки власним програмам, бути такими ж божевільними, як і він.
Разом з тим мер повідомив, що багато людей, які були присутні на іподромі, і ті, хто брав участь в тоталізаторі, виявили бажання прямо на місці залишити виграні гроші, щоб місто могло спрямувати їх на соціальні цілі.
Так, наприклад, за словами мера, свій виграш у розмірі 6,5 тис. доларів залишила подруга його дочки Христини.
Черновецький додав, що хотів повернути дівчині ці гроші, але вона категорично відмовилася їх забрати, тому він від її імені здійснить виплату матеріальної допомоги у розмірі 100 доларів 600 бабусям. За цей вчинок дівчини мер має намір рекомендувати її своєму заступникові, секретареві Київської міської ради Олесю Довгому як наречену.
Нагадаємо, Черновецкий відмовився брати участь як жокей у скачках на Київському іподромі 7 лютого. У той самий час мер виголосив промову на трибуні і відкрив сезон скачок.
http://kyiv.proua.com/news/2009/02/09/150516.html