До справжніх грибів ще далеко, бо дійсно дощів практично не було. Десь у середені-наприкінці жовтня обов'язково будуть. Як на мене, дуже скучив саме за процесом збирання, ніж за самими грибами. Приїздиш он у ліс десь біля шостої ранку. Ще майже темно, очі ще напівсліпі і нічого крім гілок, шишок, сухого листя та іншого лісного витратного матеріалу не бачать. По-перше, треба спокійно випити філіжанку запашної та гарячої кави (ніякої горілки, інакше весь день не при справах - це вам не риболовля!), береш кошик і вперед! Якщо гриби є, то день минає за годину - таке виникає враження. Дивишся на годинник, а вже майже 3 години дня! І тут найголовніше усією компанією сісти і гриби почистити просто на місці (геть ліннощі), щоб до дому везти вже чищені. Це важливо, адже коли приїздиш додому після такої кількості свіжого лісного повітря та відчуваючи фізичну втому (хто як, звичайно), то чистити гриби буде справою куди важчою, ніж у лісі. А їх бажано в той же день приготувати: або зварити та посмажити, або зварити та заморозити у холодильнику, або законсервувати.
PS: Тю... Забув про обід у лісі... Це важливий момент і головне тут не передозувати із напоями, бо їх у лісі чомусь дуже приємно споживати