Автор Тема: расходы после ДТП больше суммы страховки  (Прочитано 4635 раз)

Оффлайн Imуnt

• Неизвестный герой
кто подскажет что нужно делать в такой ситуации. Было ДТП , страховка виновника не покрывает все расходы. какие мои действия в дальнейшем? суда еще не было. как снять с виновника ДТП недостающую сумму? все решает один суд или нужно отдельно подавать иск? и какие документы предоставлять? куда их подавать? в гаи или сразу в суд?

вопрос №2- часть расходов гасит страховка, на остальную подан иск в суд. есть заключение независимого эксперта и его оценка ремонта. могу ли я до решения суда продать разбитое авто?

Оффлайн Шах

• Постоялец
Re: расходы после ДТП больше суммы страховки
« Ответ #1 : 17 Ноября 2014, 15:18:46 »
До рішення суду не варто продавати автомобіль. Можуть виникнути проблеми потім, тупо суд постановить надати автомобіль на повторну експертизу чи огляд і все.. тим більше, що є спір між різними експертизами, якщо я вірно зрозумів суть справи.
Вибивати гроші доведеться тільки через суд. Тобі потрібно перевірити в чому різниця між експертизами страхової і твоєю. Якщо страхова незаконно нарахувала амортизаційний знос, то повторною судовою експертизою це все легко виправляється. Якщо то прикол не у зносі, а в курсі валют, чи вартості нормогодин, то теж в судовому порядку все устаканюється.
Але якщо страхова правильно врахувала знос ( машині більше 7 років, якщо це іномарка, чи має сліди відновлювального ремонту, чи була раніше пошкоджена, чи має корозійні пошкодження кузова ) то тоді цю різницю ніхто не доплатить... є слаба надія на суд, але в таких випадках, в основній масі рішень судів, суд нічого не міняє і залишає суму такою, яка є в експертизі.

Оффлайн Imуnt

• Неизвестный герой
« Ответ #2 : 17 Ноября 2014, 15:26:31 »
спасибо. машине 7лет. следов корозии нет. ситуация такая- страховая виновника ДТП предоставила независимого эксперта . эксперт самой страховой сам сказал что сумма ремонта выше суммы которая в договоре виновника ДТП.и что они выплатят только максимальную сумму.все остальное моя проблема. есть ли  смысл подавать в суд?

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
« Ответ #3 : 17 Ноября 2014, 15:58:07 »
спасибо. машине 7лет. следов корозии нет. ситуация такая- страховая виновника ДТП предоставила независимого эксперта . эксперт самой страховой сам сказал что сумма ремонта выше суммы которая в договоре виновника ДТП.и что они выплатят только максимальную сумму.все остальное моя проблема. есть ли  смысл подавать в суд?
Є сенс дочекатись рішення суду про те що друга сторона винна.І оскільки ремон більше виплати страхової,то є сенс ЗРАЗУ робити незалежну державну експертну оцінку (здається,якщо не спішити то близько 100$ ) а по ній вже подавати на винуватця про відшкодування всієї суми.
Робиш - не бійся, боїшся - не роби, а зробив - не шкодуй!

Оффлайн К@питошк@

• Член клуба
  • 3 китайских предупреждения неактуальны!
« Ответ #4 : 17 Ноября 2014, 16:10:06 »
ответил в другой теме)))
Ку-Ку! Я - КОТЭэээээ!!!

Оффлайн Imуnt

• Неизвестный герой
« Ответ #5 : 17 Ноября 2014, 16:48:44 »
Є сенс дочекатись рішення суду про те що друга сторона винна.І оскільки ремон більше виплати страхової,то є сенс ЗРАЗУ робити незалежну державну експертну оцінку (здається,якщо не спішити то близько 100$ ) а по ній вже подавати на винуватця про відшкодування всієї суми.

Спасибо за помощь. так и сделаю.

Оффлайн Шах

• Постоялец
« Ответ #6 : 18 Ноября 2014, 09:29:09 »
Паралельно, якщо є така можливість, пробий по ДАІ чи є на власнику інші автомобілі. Коли будеш подавати в суд і винуватець відмовиться добровільно доплатити, то відразу поставиш питання про накладення арешту на все рухоме і нерухоме майно. Це пришвидшить вирішення проблеми...

Оффлайн Imуnt

• Неизвестный герой
« Ответ #7 : 18 Ноября 2014, 09:31:33 »
думал об этом. жду решения суда а там видно будет.спасибо

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.