3.03.14 варшавка в Рівненській обл. вертаюся з сім"єю в Київ, дорога пуста, їду нікуди не поспішаючи, як тут бац-зустрічне авто включає червону мигалку, палочка у вікно, зупиняюся.
Інспектор даі каже, порушуємо, швидкість 125 км/год.
Відповідаю, що не може такого бути, на що він каже пройдіть тоді у патрульний автомобіль та подивіться відео на візірі, на що я відмовився (їх троє інспекторів+силовик з шоломом беркутівським у руках, я реально не був впевнений у безпеці своєї сім"ї тому і відмовився).
Кажу складуйте протокол, напишу у поясненні що "швидкісного режиму не порушував, їхав у межах дозволеної швидкості"
Отже тепер маю на руках протокол з таким поясненням та постанову на сплату штрафу 260 грн.
Тепер сиджу і думаю:
-платити безропотно штраф, щоб через 15 днів не включився подвійний тариф та й забути про цей інцидент,
-не платити зовсім, а далі будь що буде з ризиком можливого як арешту авто так і банальної оплати коли небудь 520 грн.
-чи оскаржувати постанову у суді.
Причому розумію, що при оскарженні постанови шанси десь 50на50, хоч дійсно ніяких доказів я не маю, що не порушував, за винятком свідчень дружини та дочки, плюс гемор судової тяганини, втрачені нерви, час та й кошти, при невідомо якому рішенні суду. Так як це рішення за 15 днів вони не винесуть, то й можливо прийдеться в любому випадку заплатити потім 520грн.
Чи все таки протокол з непогодженням порушення вони в базу свою не внесуть?
Хто що порадить, скаже?