Автор Тема: В Україні з'явилась перша 3D розмітка на дорозі  (Прочитано 5689 раз)

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+

Цитировать (выделенное)
Першу в Україні об'ємну дорожню розмітку нанесли в Дніпропетровську, на дорозі, що веде в аеропорт. Тут автомобілі часто перевищують дозволену швидкість руху.

Об'ємна розмітка наноситься в такий спосіб. На дорогу наклеюється спеціальна плівка з алюмінієвою основою. Верхня поверхня цієї плівки має шорстку поверхню, для того, щоб при гальмуванні на такій розмітці шини автомобіля не ковзали по проїжджій частині. Згідно з інформацією американського виробника, така плівка може експлуатуватися рік.

За словами директора компанії "Статус +", яка взяла на себе відповідальність нанести першу таку розмітку, в майбутньому таку технологію можна буде здійснювати не тільки за допомогою плівки, а також з використанням спеціальної кольорової фарби, яка буде повторювати малюнок, нанесений на плівці.

Сам ефект 3D виникає завдяки оптичній ілюзії, що створюється за допомогою заломлення світла і намальованих під певним кутом прямокутників і трикутників.

Коштує така технологія приблизно 2000 грн за квадратний метр. Якщо експеримент приживеться і замовлення на таку розмітку будуть масовими, то компанія пообіцяла трохи знизити ціни на саму продукцію та її монтаж.

http://svit24.net/avto/39-avto/22838-v-ukrajini-pojavylas-persha-3d-rozmitka-na-dorozi

Оффлайн MSC

• Старожил
  • Черный Chevrolet Aveo Т-255 3d 1,5 LS 2008г.

Оффлайн soccerua

• Неизвестный герой
    • Личный блог обо всем в общем и ни очем конкретно
что ж, посмотрим))
обычную разметку в Днепре уже не замечают???
Скоро буду в Днепре, потестирую vcool

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
А спеціальні окуляри роздаватимуть?  :D
Миша: Хочеш купатися?
Толя: Я стрілять хочу!

Оффлайн Sereban

• Старожил
    • DMX manager
Лучше перед пешеходкой такой 3D рисунок на асфальте:

или

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.