Cегодня отправил письмо на УкрАВТО:
Шановна Корпорація УкрАВТО!
Я є власником автомобіля Chevrolet AVEO II 1.6 (2007 р. в.) придбаного на РівнеАВТО в жовтні 2007 р. Хочу отримати правдиву інформацію про заміну мастила в двигуні на планових ТО в Вашій мережі. Працівники РівнеАВТО наполягають на тому, що моторне мастило, яке буде заливатись на всіх ТО має бути придбане тільки в магазині РівнеАВТО і це мастило не може бути іншим ніж GM 5W30. В будь якому іншому варіанті я втрачу гарантію на двигун! Я маю багато друзів і знайомих власників Chevrolet AVEO в інших містах України, котрі запевняють, що на гарантійних станціях Вашої мережі в Києві, Харкові, Донецьку, ця процедура набогато демократичніша, а саме: власник авто вправі вибрати виробника мастила, без втрати гарантії (звичайно при умові наявності допуску GM на використання цього мастила). Прошу Вас підтвердити, або спростувати ці слова, тому що хочу мати право обирати з кращого, а не бути залежним від чийогось вибору.
Заздалегіть вдячний!
Через час мне перезвонил некий Сергей Алексеевич с тел. 80442068078 и сообщил что УкрАВТО РЕКОМЕНДУЕТ, а не заставляет заливать в мотор масло GM. А я как хозяин машины вправе залить любое масло, какое мне угодно, что будет отмечено в сервисной книге, но в случае какой либо поломки двигателя будет проведена оценка причин возникновения поломки и если они доведут, что виной тому стало залитое мной масло то случай будет считаться негарантийным и только после этого двигатель снимут с гарантии.