Получил штраф сегодня.
Сразу оформили протокол и постановление за разворот на пешеходном переходе ,но я его не видел был сильный дождь и был вечер.Штраф255грн.
В интернете прочитал что сначало надо написать заявление в гаи о несогласии и могут сразу снять.
ВОТ ПРИМЕР:
ЖАЛОБА
Подача жалобы приостанавливает, как правило, исполнение приговора, решения, постановления.
Итак, инспектор остановил вас, изъял водительское удостоверение и наложил штраф, или никакого постановления не вынес, но протокол оформил. Вам вменяется деяние, за которое могут лишить права управления транспортными средствами. Что делать?
Прежде всего, учесть: в вашем распоряжении есть десять дней. За это время необходимо подать жалобу, которая автоматически приостанавливает исполнение любого постановления. Кроме того, на срок до рассмотрения жалобы вам обязаны продлить временное разрешение на управление транспортным средством. Напомню, что любой документ, а жалобу в особенности, необходимо посылать заказным письмом с уведомлением. Hо, лучше всего найти время, подъехать к начальнику районного ГАИ и вручить, ему жалобу под расписку на втором экземпляре. Часто сам факт подачи жалобы водителем подталкивает начальника к отмене постановления инспектора. Кому охота ходить по судам? Hо начальник может и отказать вам, в устной форме. Hе беда, настаивайте на регистрации. Возникает вопрос: десять дней пролетят очень быстро, а рядом может не оказаться специалиста по административному законодательству. В таких случаях пишется так называемая малая (краткая) жалоба. Вот ее примерный текст:
Hачальнику такого-то ГАИ
От Иванова Ф.Т.,
проживающего по адресу:
ЗАЯВЛЕHИЕ
Прошу отменить постановление от 30 октября с.г., вынесенное инспектором ГАИ Петровым Н.А. Виновным себя ни в чем не признаю. Вину водителя считаю не доказанной. Постановление считаю незаконным и необоснованным. Прошу незамедлительно возвратить изъятое у меня водительское удостоверение.
Подробная жалоба будет подана после ознакомления со всеми материалами дела моим адвокатом.
С уважением, Иванов И.И.
Дата:
==============================================================================================================
Эту жалобу можно подавть в близлежащее отделение или только то что в протоколе?
Если неполучится хочу написать в суд.
Нашол такой ПРИМЕР ЗАЯВЫ В СУД:
Комсомольський районий суд м. Херсона
73000, м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29
Позивач:
Відповідач: Інспектор РДПС м. Херсон сержант міліції Розін Дмитро Володимирович
ПОЗОВНА ЗАЯВА (СКАРГА)
(в порядку КАСУ)
на постанову серія ВТ № 07 по справі
про адміністративне правопорушення від 04.01.2010 р.
Постановою сержанта міліції Розіна Дмитра Володимировича (надалі по тексту - інспектор) серія ВТ 1 від 04.01.2010 року мене було притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та було накладене адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 340 (триста сорок) грн. 00 коп.
Вважаю дану постанову не обґрунтованою, такою, що не відповідає нормам КУпАП та винесеною з перевищенням компетенції суб’єкта владних повноважень, та такою, що підлягає скасуванню з наступних підстав:
січня 2010року я рухався на своєму автомобілі Мітсубісі Спейс стар, державний номер по вулиці Ушакова в бік залізничного вокзалу.
Так як не було забороняючих знаків ні на вул. Ушакова, ні на вул. 9го Січня, а дорожня розмітка не проглядалася через шар льоду та дорожнього бруду, я, запевнившись у безпеці руху згідно з правилами дорожнього руху, ввімкнув сигнал повороту наліво і зробив поворот наліво. Пішоходів на перехресті та рухавшихся автомобілів не було.
Біля 22год. 00хв. 4 січня 2010 р. мене зупинив зазначений інспектор, повідомив, що я порушив правила. Інспектор склав протокол Серія про адміністративне правопорушення від 04.01.2010, в якому я зробив пояснення про свою незгоду щодо нього.
Відповідно до п. 16.15 Правил дорожнього руху, затверджених Постановою КМУ від 10.10.2001 р. №1
Якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі (темна пора доби, бруд, сніг, тощо), а знаки пріоритету відсутні, водій повинен вважати, що знаходиться на другорядній дорозі. Так як була темна пора доби і погані погодні умови я не міг бачити дорожню розмітку.
Це наглядно пояснюють додані фотографії, зроблені того ж дня.
Відповідно до ст. 287 КУпАП постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено особою, щодо якої винесено, а також потерпілим.
Згідно п. 3 ч ст.. 288 КУпАП постанову іншого органу (посадової особи) про накладення адміністративного стягнення – може бути оскаржено у вищестоящий орган (вищестоящій посадовій особі) або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд, у порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства в Україні (2747-15), з особистостями, встановленими цим Кодексом.
Відповідно до ст.. 18 КАСУ місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні усі адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності.
Згідно з ч.2 ст. 19 КАСУ адміністративні справи з приводу оскарження правових актів індивідуальної дії, а також дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень, які стосуються інтересів конкретної особи, вирішуються адміністративними судами за місцем проживання (перебування, знаходження) позивача.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 18, 104, 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, ст.ст. 287, 288 Кодексу України про адміністративне правопорушення.
ПРОШУ:
Скасувати повністю постанову серія ВТ № 0 по справі про адміністративне правопорушення від 04.01.2010 року про стягнення з позивача штрафу у розмірі 340 гривень.
Додаток:
1. Копія позову для Відповідача.
2. Копія паспорту Позивача.
3. Копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
4. Копія протоколу серія ВТ про адміністративне правопорушення від 04.01.2010 року – 2 примірника.
5. Копія постанови серія ВТ про адміністративне правопорушення від 04.01.2010 року – 2 примірника.
6. Фото місця події – 2 фото.
===========================================================================================================================
А позовную как писать?И что такое позовная?Разве ее суд не должен отослать в гаи что будет суд или я непонимаю.
ЕЩЕ ОДИН ПРИМЕР:
Комсомольський районий суд м. Херсона
73000, м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29
Позивач:
Відповідач:
Інспектор РДПС м.Херсон сержант міліції
Розін Дмитро Володимирович
вул.Сенявiна, 128, м.Херсон, 73034
По справі № 2-
суддя
Заява
про скасування постанови серії ВТ по справі про адміністративне правопорушення
Комсомольським районним судом м. Херсона розглядається справа
№ 2-_____за позовом _________________до __________ про скасування постанови про адміністративне правопорушення.
На виконання ухвали суду від__________р. позивачем надається наступна інформація:
Адреса відповідача:
вул.Сенявiна, 128, м.Херсон, 73034
Місце роботи відповідача:
УДАI УМВС України в Херсонськiй областi
Додаток:
1. Копія заяви про виконання ухвали суду
============================================================================================
Это она позовная?Где мне взять копию постановления суда?Что это такое?
Или если не платить штраф? Тех осмотров ведь уже нету.Его спишут потом?