27/05/2011, 09:59
У Луганську інспектори ДАІ на смерть збили скутериста. За словами очевидців, вони переслідували порушника, а після трагедії - зникли з місця події
Переслідування з нерівними силами вразило своєю запеклістю луганчан. Свідки кажуть - автомобіль ДАІ ганяв скутер вулицями міста, підрізав дорогу і ледь не збивав його.
«Я почув виття сирени, а потім крики з мегафону - зупинись, а то зараз твої мізки по асфальту розкатаємо, - розповів один з очевидців Володимир Хапчук.
Погоня закінчилася смертю скутериста. Через деякий час для оформлення ДТП на місце події все-таки приїхала машина ДАІ, але інша.
«Вони почали з´ясовувати про скутериста. А я кажу - де ж машина патрульна? А вони - яка машина? Я кажу - яка за ним гналася. Вони тільки переглянулися », - розповідає інший очевидець.
У Державтоінспекції - своя версія того, що трапилося. Там заявляють: у аварії винен сам скутерист, тому що не зупинився на вимогу правоохоронців.
«Через гучномовний пристрій водієві було запропоновано зупиниться, а він звернув на пустир та скоїв наїзд на шлакоблок. Наразі ведеться перевірка за даним фактом», - розповів командир батальйону ДПС Павло Подройко.
Луганські даішники не пояснюють, що порушив скутерист і чому він тікав від патрульної машини. За словами слідчих, людина дивно поводилася на дорозі і могла бути напідпитку. Однак результати експертизи оприлюднити відмовляються.
Джерело: «5 канал»