Автор Тема: Податкова збиратиме транспортний збір за минулі роки  (Прочитано 6409 раз)

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
Податкова збиратиме транспортний збір за минулі роки :D а хто б сумнівався? :D

Власники транспортних засобів повинні сплатити транспортний збір за минулі роки, оскільки його сплата із введенням Податкового кодексу скасована тільки з 2011 року.

Про це заявив в.о. першого заступника голови Державної податкової служби Сергій Лєкар, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Податковим кодексом скасована з 2011 року сплата транспортного збору. Однак це не скасовує обов'язок громадян-автовласників сплатити збір за минулі роки", - стверджує він.

Крім того, відповідно до прес-релізу, Лєкар спростував інформацію про те, що багато підприємств в результаті податкових змін згортають діяльність.

За його словами, навпаки, в кінці 2010 року багато платників єдиного податку масово кинулися отримувати свідоцтва.

Як раніше повідомляла ДПСУ, громадянам - власникам транспортних засобів необхідно сплатити транспортний збір за 2010 рік під час державного техогляду і скасування реєстрації транспортного збору в 2011 році.

Власники ТЗ при проходженні в 2011 році техогляду або зняття ТЗ з обліку зобов'язані пред'являти органам, що здійснюють зняття з обліку або техогляд ТЗ, квитанції або платіжні доручення про сплату за 2010 рік транспортного збору за ставками, що діяли до 1 січня 2011 року, а фізособи, які були звільнені у 2010 році від його сплати, - документ, який дає право на користування такими пільгами.

У разі неподання таких документів технічний огляд ТЗ і зняття з обліку не проводяться.

Водночас, у разі проходження техогляду - один раз на два роки - в 2011 році власники ТЗ зобов'язані надати вищевказаному органу документ про сплату транспортного збору за рік, що передував техогляду (2010 рік) та за рік, в якому проводиться техогляд (2011 рік), або за два роки разом.

У свою чергу, у зв'язку із втратою чинності з 1 січня 2011 року дії закону "Про податок із власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів" обов'язок сплати транспортного збору за 2010 рік залишається за ставками податку, що діяли до 1 січня 2011 року.

Цей закон із змінами і доповненнями, яким визначалися платники податку, об'єкти оподаткування, ставки податку, порядок його нарахування та строки сплати, а також встановлювалися пільги, втратив чинність із введенням у дію з 1 січня 2011 року Податкового кодексу.

Відповідно до Податкового кодексу, транспортний збір на ТЗ сплачується лише при їх першій реєстрації, що раніше здійснювалося при реєстрації, перереєстрації і черговому технічному огляді.

Збір сплачується за місцем реєстрації ТЗ.

Для нових легкових автомобілів (крім автомобілів, обладнаних електродвигунами) ставка податку залежно від об'єму двигуна встановлена в межах від 3 грн. до 60 грн. з 100 куб. см об'єму двигуна.

Зокрема, з легкових автомобілів (крім електромобілів) із двигуном об'ємом до 1 тис. куб. см стягується збір у розмірі 3 грн. за 100 куб. см; за автомобілі з двигуном об'ємом 1501-1800 куб. см - 7 грн. за 100 куб. см; за автомобілі з двигуном об'ємом 1801-2500 куб. см - 10 грн. за 100 куб. см, за авто з двигуном об'ємом понад 6500 куб. см - 25 грн. за 100 куб. см.

Для легкових автомобілів, обладнаних електродвигуном, - 0,5 грн. за 1 кВт потужності двигуна.

Крім того, для автомобілів у віці вісім років для розрахунку ставки податку використовується коефіцієнт 2, понад вісім років - 40.

http://www.epravda.com.ua/news/2011/02/9/270458/
Робиш - не бійся, боїшся - не роби, а зробив - не шкодуй!

Оффлайн Goran

• Старожил
Andrew, а ми хіба не наперед платимо?
то хто нам поверне збір за 11-й рік?
Ой, Богдане, Богдане, славний наш гетьмане,
Нащо оддав Україну москалям поганим?!    (с) Павло Чубинський

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
Цитировать (выделенное)
"Податковим кодексом скасована з 2011 року сплата транспортного збору. Однак це не скасовує обов'язок громадян-автовласників сплатити збір за минулі роки", - стверджує він.

Отетого не понял как это платить за прошлый год  8) а за что я платил когда проходил техосмотр что за развод епт dntknw

Оффлайн agio

• Старожил
    • focal
как определить за какой год уплачен этот сбор?
квитанция проплачена 22.01.2010 сумма 112,00 призначення платежу: *;101;ХХХХХХХХХХ - мой налоговый номер; 12020200;

здесь и самому не разобраться, не говоря уже об обезьяне с погонами

Оффлайн leocsh

• Пользователь
  • Сегодня в носу-завтра в розетке
А что, спецов по этому вопросу нет?
leocsh

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
та оху@ли они им заплати за прошлый год непонятно за что и по какому разу, так они еще бенз подняли неетить колотить  wall

Оффлайн agio

• Старожил
    • focal
vovka@snab, забыл в какой стране живем? ))) им же надо к Евро дороги опустошить, чтоб пробок в стране не было.

mats

• Гость
Квитанции есть? Не парьтесь!

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
Andrew, а ми хіба не наперед платимо?
то хто нам поверне збір за 11-й рік?
ні ,ми на перед не платимо!.
Той хто повинен був проходити ТО в цьому році,повинен був сплатити збір за 2010,2009 роки...от з них,по любе і вирахують :D

mats прав :D паритись треба тим ,у кого за ці роки,квитанцій нема :D

Оффлайн -Yurik-

• Старожил
  • КИЕВ-Позняки
Andrew,  а тот кто проходил в 2010 платил за 2009 2008, типа еще за  год уплатите потом(2010)? Почему тогда можно платить за 1год в то время как проходишь тех. осмт. если ты уже отъездил два ?
Мой кабинка бежать на "покращенних" дорогах )))

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
мне в этом году нада проходить, так какго .... я должен платить за прошлый год если я все заплптил, я в 2008 платил за 2 года тоесть 2009 и 2010 так за что еще платить немогу понять dntknw

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
Andrew,  а тот кто проходил в 2010 платил за 2009 2008, типа еще за  год уплатите потом(2010)?
ну тіпа ...да  :(
Почему тогда можно платить за 1год в то время как проходишь тех. осмт. если ты уже отъездил два ?
:o як це? :o завжди було 2 роки...чи моя твоя не понимайт... repa

Оффлайн -Yurik-

• Старожил
  • КИЕВ-Позняки
Andrew,  нет, я проходил, так был выбор платить за год или за два, я заплатил за два, чтоб потом опять с этими бумажками не возиться. А есть такие что за 1 год платили, я вот сам не пойму тогда уже...

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
мне в этом году нада проходить, так какго .... я должен платить за прошлый год если я все заплптил, я в 2008 платил за 2 года тоесть 2009 и 2010 так за что еще платить немогу понять dntknw
так а нащо платить? є квитанції,береш і показуєш їх... dntknw то може тебе розвели ,коли авто купував...ну тіпа заплатив наперед dntknw

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
-Yurik- по факту ...на сьогодні ,ти повинен мати квитанціїї з моменту покупки авто-200Х рік,і до 2010 року включно.ятд

Оффлайн PAPPA

• Помощники папы Карло
  • Старожил
Квитанции есть? Не парьтесь!
Олег вежливо вам объяснил! А я по-грубее - это же элементарно, в прошлом году пройдено четное ТО, значит все оплачено за 09-10 гг, в этом году проходить нечетное - плати за 10-й. А если четное проволынено до сих пор, то плати за 09 и 10 все равно, а про сам процесс ТО на сей момент - это другая тема. Фуфушкой нужно работать!
Ну вот и настал момент истины для тех, кто тупо покупал талон ТО без оплаты налога!
« Последнее редактирование: 10 Февраля 2011, 11:46:00 от PAPPA »

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
Andrew,  так а зачем искать квитанции 2-х летней давности если при оплате они сразу в базу вносят что я оплатил за 2 года? при оплате за год как Юрец сказал начнут по истечению срока иб@ть, то они ж знают когда и как платили и до какого числа правильно?

зы так я всегда платил как все за 2 года тоесть на перед а теперь судя статье получается, мало того что типа нада за год что уже платил еще раз платить, так еще и бенз подняли слов нету

Оффлайн Goran

• Старожил
А я по-грубее - это же элементарно, в прошлом году пройдено четное ТО, значит все оплачено за 09-10 гг, в этом году проходить нечетное - плати за 10-й. А если четное проволынено до сих пор, то плати за 09 и 10 все равно, а про сам процесс ТО на сей момент - это другая тема. Фуфушкой нужно работать!

когда покупается новое авто и ставится на учёт - талон выдаётся послде оплаты траспортного сбора, т.е. оплата производится на перёд! (предоплата)

последующие ТО точно так же...
с какого перепугу у нас долги появились?

Оффлайн -Yurik-

• Старожил
  • КИЕВ-Позняки
Andrew,  ну, логически правильно.

Нафига тогда они  делали, что можно платить за 1 год, если как оказалось мы платим за прошедшие(кредит что-ли, беспроцентный)!  Маячня якась!

Оффлайн Leksi

• Член клуба
  • Вот ща.... Докняпаю....
vovka@snab,

это говорит о том, что у тебя должна быть на руках квитанция об уплате ТС за 2010... если ее нет - иди и плати по расценкам, которые существовали до 01.01.2011.

А если я прохожу ТО в 2011. Мне надо дать им квитанцию за 2010 и все? в этом же году мы вроде вообще не платим... ??? млин, как они заипали своими новшествами и бредовыми фантазиями... а еще говорят, что Леня - космонавт... да он по сравнению с ними курит бамбук!!!!
Владелец "пьяной Хонды"
Передо мной 3 кубика с буквами Б, Л и Я - пока не сложу слово СЧАСТЬЕ отсюда не уйду!

Оффлайн Leksi

• Член клуба
  • Вот ща.... Докняпаю....
Andrew,

маё ушло париццо! гыгы квитанции за 2010 нет..... :( де взять? ??? ??? гыгы
Владелец "пьяной Хонды"
Передо мной 3 кубика с буквами Б, Л и Я - пока не сложу слово СЧАСТЬЕ отсюда не уйду!

Оффлайн Goran

• Старожил
Leksi, я например получал талон 2011 в 2009 году (декабрь), соответственно я оплатил 2010 и 2011 (платил за 2 года).
если мы не платим сбор в 2011 году (отменён) - мне должны вернуть то что я оплатитл? или нет?

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
PAPPA,
Цитировать (выделенное)
в прошлом году пройдено четное ТО, значит все оплачено за 09-10 гг

тут неувязка как это в прошлом году платили за 09-10 dntknw шо за бред а какого куя тогда я в 2009 когда проходил то заставили платить за 2 года 09-10 и что щас при прохождении в 11 году мне терь придется заплатить за 10 год за который я платил в прошлом году так получается  dntknw

Оффлайн -Yurik-

• Старожил
  • КИЕВ-Позняки
Leksi,  на квитанции разве указано за какой год платишь? Там если я не ошибаюсь, дата, сумма вид транзакции.
 Надо будет дома глянуть на них.! repa

Goran вот аналогичная ситуация и у меня!

И че я должен им доказывать квитанциями, что я уплатил, если б не уплатил, то тех. осмотр. как мне дали, это их проблемы! Даже за деньги не слышал, чтоб давали тех. талон. без оплаты сбора.

Оффлайн vovka@snab

• *Пара Года 2012*
  • Модераторы
Goran,
Цитировать (выделенное)
если мы не платим сбор в 2011 году (отменён) - мне должны вернуть то что я оплатитл? или нет?

друже я думаю никто ничего не вернет а заставят еще сверху заплатить 8)

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.