Доброго дня.
Прошу поділитися інформацією про створення ТОВ.
Є бажання створити господарське товариство, яке б займалося повним циклом продажу техніки німецького виробництва.
Закупівля в Німеччині, перегон (доставка), розмитнення, продаж на території України.
Начебто визначилися з формою - ТОВ з двома співзасновниками, резидентами України.
Тепер питання, які найбільше турбують:
1. Діяльність.
Чи може ТОВ бути заснованим, але не вести комерційної (господарської) діяльності?
2. Оподаткування.
Яку форму краще вибрати, виходячи з того, що перший час ТОВка не буде працювати на повну силу, а просто вступатиме в дію, тоді, коли не можна вирішити питання на пряму з Німеччини?
3. Штат співробітників.
Чи можуть співзасновники одночасно бути в штаті співробітників?
Чи може директор одночасно бути бухгалтером-водієм-прибиральницею??
4. Статутний фонд.
Я так розумію, що стат.фонд зараз до смішного малий.... Але ж треба платити зарплату співробітникам, навіть якщо немає діяльності.
5. Зміни в Законодавстві.
Дуже в нас закони слизькі. Сьогодні є Закон, а завтра хтось видасть якийсь н.п.а. і треба в корені міняти свою діяльність...
Читав недавно ЗУ "Про засади запобігання та протидії корупції"... Дуже цікаві нововведення плануються, які зроблять роботу за сумісництвом протизаконною.
Звідси питання, чи можу я, працюючи за основним місцем роботи, бути співзасновником ТОВ, чи працювати там на умовах сумісництва?
Цей Закон в дію так і не вступив, але ж може і вступити... І що тоді, закривати ТОВ?...
Коротше, буду вдячний за будь-яку інформацію "по ділу"... А також подякую за корисні ссилочки .