В Бориспільський міськрайонний суд
Позивач:
------------- ---------------- -------------,
м. --------, вул. --------------, --, кв. --
т. *-**-**
Відповідач:
ІДПС Ульянівського взводу ДПС
------------- ----------- --------------,
26400
Кіровоградська область,
м. Ульянівка,
Ульянівський відділ ДАІ
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПОЗОВ
про визнання протоколу про адміністративне порушення недійсним та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення
08.01.2009р. я, керуючи власним автомобілем марки Chevrolet AVEO, державний номер XX****XX, рухався по трасі Київ-Одеса. О 16:50 на 252 км траси я зупинився на вимогу інспектора Ульянівського взводу ДПС ----------- --------------- --------------.
Інспектор повідомив мене, що я перевищив швидкість в зоні дії знаку «70 км/год», зауваживши, що моя швидкість становила 94 км/год. Ця ж швидкість була зафіксована і приладом «Сокіл» №********.
Інспектором було складено протокол про скоєння адміністративного правопорушення та винесено постанову про накладення на мене адміністративного стягнення в сумі 255 (двісті п’ятдесят. п’ять) грн.
З протоколом та постановою я не згоден та оскаржую їх з наступних причин.
У тексті постанови зазначено, що я, власник транспортного засобу, «керував транспортним засобом» у зазначений у протоколі час у зазначеному місці. Але у самому протоколі про адміністративне правопорушення та постанові відсутні об’єктивні докази належності виміряної швидкості саме моєму автомобілю. Фактично, мені співробітником ДАІ, що склав протокол, було продемонстровано тільки час, який нібито пройшов з моменту вимірювання швидкості, на приладі. Встановити та довести, що вимірювалася швидкість саме мого автомобіля неможливо, а за таких умов різниця у кілька секунд може означати, що насправді виміряно швидкість автомобілів, які рухалися по сусідній смузі. Про факт наявності поруч з моїм автомобілем інших автомобілів я зазначив у протоколі.
Крім того, під час складання протоколу, інспектор не ознайомив мене з моїми правами, а саме, ст. 63 Конституції України, чим істотно порушив мої громадянські права. Відповідну відмітку я теж зробив у протоколі. Таким чином, протокол було складено з порушенням чинного законодавства і він має бути визнаний недійсним.
Враховуючи вищесказане
ПРОШУ:
Визнати протокол недійсним та скасувати постанову про накладення на мене стягнення в сумі 255 грн. , а справу по відношенню до мене закрити.
Додатки:
1. Копія протоколу про адміністративне порушення – 1 арк.
2. Копія постанови у справі про адміністративне порушення – 1 арк.
**.**.**** *.*. ************
Теперь по сути. Действительно был знак "70". За знаком был базарчик, который я и проехал на положенной скорости. Проехал еще пару км - отмены знака нет (кто-нибудь ваще видел на одеской трассе отмену знаков ограничения?
), ну и начал разгонятся, а тут хоп - два молодца из ларца. Я ушел в отказ сразу. Проверил поверку прибора - есть и срок не вышел. Сказал что скорость не моя и я буду оспаривать. Грозились записать нарушение в талон, но я сказал, что суд решает.
Пока составлял протокол, объяснил, что у меня к ним ничего личного, просто когда у меня есть больной ребенок, о котором не беспокоится государство, то я на такое государство ложил и не собираюсь это государство содержать. Они потом пошли на попятную, мол че ж ты сразу не сказал, мы бы отпустили, а даже если начали протокол составлять, то написали бы, например, ремни. Но поезд уже ушел. В общем, они посовещались, и решили написать сумму минимальную.
Дальше стандартно: иск, суд. Итог: государству
, а для себя выводы - есть инспектора, которые могут войти в твое положение, объясни им свои проблемы.
Да, забыл дописать. На суд ессно приглашался инспектор. От него пришел факс, что, мол, с иском полностью согласен, доказать, что скорость именно его (моя) не могу, прошу рассмотреть дело без моего (его) присутствия.