Автор Тема: Всяке - різне  (Прочитано 74880 раз)

Оффлайн yurbec

• Старожил
  • Вчера Aveo LS; Сегодня Nissan Qashqai 2,0 4WD CVT
Re: Всяке - різне
« Ответ #1125 : 11 Января 2011, 12:55:49 »
Слабенький та розкручений двигун (1.3, наприклад) після 110-120 км. на годину витягне з тебе останні гроші (якщо ти не буржуй, звичайно) :D Буде такий гусінечко-обжирайлик  їсти понад 11-12 літрів гасу "как дєті в школу".
категорично не згоден.

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
« Ответ #1126 : 11 Января 2011, 13:04:12 »
категорично не згоден.
Ти немов би адвокат, що захищає усі двигуни 1.3 :) Чому в тебе така категоричність? 
Миша: Хочеш купатися?
Толя: Я стрілять хочу!

Оффлайн Ex-lovelas

• Член клуба
  • Інтуіція - це вміння голови, відчувати дупою.
« Ответ #1127 : 11 Января 2011, 13:07:38 »
дані виробника
1,3
Городской цикл, л/100 км 7,1
Загородный цикл, л/100 км 4,9
Смешанный цикл, л/100 км 5,7

1,6
Городской цикл, л/100 км 8,9
Загородный цикл, л/100 км 5,8
Смешанный цикл, л/100 км 6,9

Я думаю виробник ці дані не взяв з потолка
Не потрібно відноситись до життя занадто серйозно, нам з нього живими всеодно не вибратися!!

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1128 : 11 Января 2011, 13:11:10 »
absurdum, тому, що на трасі часто-густо діє сила інерції, яка допомагає двигуну любого об’єму економити пальне. До того ж 110-120 майже сама економічна швидкість майже для всіх авто. В місті часто інша картина: слабший двигун палить більше бензину при частих рушаннях з місця через нижчий крутний момент  beer2

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1129 : 11 Января 2011, 13:13:31 »
Ex-lovelas, цікавий нюанс  :D. Ну і через що виникла суперечка?  ugaga

Оффлайн Ex-lovelas

• Член клуба
« Ответ #1130 : 11 Января 2011, 13:15:44 »

все почалося з дуже дано з Октавія А5, 2007 р.в. 2.0. FS

а потім пішло і поїхало... :))))))))))
Не потрібно відноситись до життя занадто серйозно, нам з нього живими всеодно не вибратися!!

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1131 : 11 Января 2011, 13:19:30 »
все почалося з дуже дано з Октавія А5, 2007 р.в. 2.0. FS

а потім пішло і поїхало... :))))))))))
тади всьо зрозуміло!  :D Ніхто не хотів уступать? А через пиво не пробували (як відомо - пиво починається з 1 літра)?  :D  beer2

Оффлайн Ex-lovelas

• Член клуба
« Ответ #1132 : 11 Января 2011, 13:23:45 »
кашеж напоїти і переконати ???  :D

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1133 : 11 Января 2011, 13:30:44 »
Ex-lovelas, ні, напитися і переконатися  :D

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
« Ответ #1134 : 11 Января 2011, 13:33:56 »
Ex-lovelas, ні, напитися і переконатися  :D
Потрібен практичний досвід порівняння цих машин на трасі і все.  beer2
Миша: Хочеш купатися?
Толя: Я стрілять хочу!

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #1135 : 11 Января 2011, 13:40:32 »

Мова йде суто про Короллу. Суперечка виникла через те, що Толік намагається довести, що оскільки 1.3 має менший обєм, ніж 1.6, значить і палива споживати має менше. Це логічно. На перший погляд.
Проте є "але". І це "але" полягає в тому, що при одинаковій манері і темпі їзди двигун з меншим об'ємом потрібно більше "крутити", у звязку із чим витрати палива збільшуються і, відповідно, витрати палива зрівнюються, а в деяких випадках будуть навіть більшими, ніж у двигуна 1.6.
Звичайно при рівній їзді на трасі двигун 1.3 (100)  із 6-МКП буде витрачати палива менше, але, навіть при тому ж обгоні, йому слід більше напрягтись, щоб здійснити обгін, ніж це зробити двигуну 1.6 (124). А, відповідно, і затратити пального.
В міському ж трафіку при активній манері їзди двигуну 1.3. (100) важче моментально розігнати авто масою 1300 кг.,  ніж двигуну 16 (124). І знову 1.3 треба добряче крутити. І знову маємо той самий перерозхід.
І, якщо узяти усі отакі напряги, то при активній манері їзди краще взяти Короллу із 1.6, яка буде "їсти" так само, як і 1.3, який потрібно постійно крутити.

1.3 - для спокійної їзди. Лише в такому режимі він буде економніший.
ЗИ. та й заявлені дані щодо розходу - практично ніколи не збігаються із реальними. Хіба що їздити, як пенсіонер.
Це стосується практично усіх авто.

Ось таке моє ІМХО.  :)
"Єдиний спосіб визначити межі можливого - вийти за ці межі" А.Кларк

Оффлайн Antivirus

• Модераторы
  • Mrs. Adams )))
« Ответ #1136 : 11 Января 2011, 13:42:27 »
А через пиво не пробували (як відомо - пиво починається з 1 літра)?  :D  beer2
боюсь, що не вийде, об"єми живота в них теж різняться 1,3 та 1,6... суперечка може загостритись  :D
Очі Мамині, усмішка Татова, характер - Сталіна!

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1137 : 11 Января 2011, 14:02:55 »
virus, я виклав своє бачення і не в праві наполягати на своїй правоті. Але я наполягаю!  :D
боюсь, що не вийде, об"єми живота в них теж різняться 1,3 та 1,6... суперечка може загостритись  :D
  ugaga   ugaga      мабуть потрібне тренування для балансу.   repa

Оффлайн 777Joker777

• Старожил
  • Шо тут у вас?
« Ответ #1138 : 11 Января 2011, 14:13:02 »
В мене була Фабія 1,2 трициліндрова. Із-за цього двигуна машину і продав. Якби мав 1,4 напевно їздив би дотепер. Деколи при обгоні на трасі розгін починав на 3-ій а закінчував на 5-ій. З чотирьма людьми в машині на горку ледве витягував. Тепер двигуни обємом до 1,4 не розглядаю як потенційні для покупки. Але це тільки моя думка. Авто з двигуном до 1,4 л вимагає наявність в сімї ще одного авта.
Самое дорогое в мире – это глупость, потому что за нее дороже всего приходится платить.

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #1139 : 11 Января 2011, 14:28:14 »

ugaga ЖЖОШШ ....   bravo  ugaga

ЗИ. ти для чого Толіка обізвала "малолітражкою" ?  :D    Тепер йому прийдеться "розточувати двигун"  ugaga

Оффлайн ZoZiC

• *Флудер 2012*
  • Мистер Авео Клуб 2010
« Ответ #1140 : 11 Января 2011, 15:09:04 »
1,6 краще!!!! 8) досить спорити!
якшо не будеш чемним - закрию в туалеті!

Оффлайн Ex-lovelas

• Член клуба
« Ответ #1141 : 11 Января 2011, 15:28:44 »

спір не втому шо краще, а що економніше...

виходячи з логіки деяких людей получається шо така сама тойота з мотором 1,8 буде споживати бензини менше ніж 1,6..
тому що авто з мотором 1,8 легше розігнати мотору 1,6.. а мотор 1,6 в свою чергу потрібно довго крутити шоб набрати певну швидкість

або я шось не так зрозумів.
« Последнее редактирование: 11 Января 2011, 15:32:41 от Ex-lovelas »

Оффлайн 777Joker777

• Старожил
  • Шо тут у вас?
« Ответ #1142 : 11 Января 2011, 15:45:22 »
Ex-lovelas, Багато залежить від стилю їзди. Але так воно і є. Дригало більшого обєму не обовязково споживатиме більше бензу ніж двигун меншого. В мене 1,6. Розхід аналогічний як в 1,5, хоча на 20 конячок потужніший.
Самое дорогое в мире – это глупость, потому что за нее дороже всего приходится платить.

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #1143 : 11 Января 2011, 15:46:32 »

чи часому не тому, що у тебе самого 1.6 ?  :D

Оффлайн Ex-lovelas

• Член клуба
« Ответ #1144 : 11 Января 2011, 15:52:41 »
Ex-lovelas, Багато залежить від стилю їзди. Але так воно і є. Дригало більшого обєму не обовязково споживатиме більше бензу ніж двигун меншого. В мене 1,6. Розхід аналогічний як в 1,5, хоча на 20 конячок потужніший.
в нас два різних двигуна.. розмова йде про однаокві двигуни, просто різні об*єми

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1145 : 11 Января 2011, 16:56:55 »
777Joker777, трициліндровий 1,2 це вже крайнощі  :D. Там в самий раз - я і мій гаманець, а ти чотирьох чоловік та ще й вгору ... тиран деспотичний  :o :D

Пи.Си. 1,3 взує 1,6!  8)  beer2

Оффлайн ZoZiC

• *Флудер 2012*
  • Мистер Авео Клуб 2010
« Ответ #1146 : 11 Января 2011, 17:30:17 »
чи часому не тому, що у тебе самого 1.6 ?  :D
::) :-X
розмова йде про однаокві двигуни, просто різні об*єми
гадаю там різні технології у двигунів... ну в плані, що справа там не тіко в обьємі...
та й коробки там не з проста стоять різні

З.І. у мого брата тойота корола 1,8 АТ хавала десь так, як в мене 1,6 на авео - близько 7-8 л в змішаному циклі
З.З.І. стиль їзди в мене - ну ті хто мене знає, знають як я низько літаю :-X 8) :D
Пи.Си. 1,3 взує 1,6!  8) beer2
сумніваюся.... :)
« Последнее редактирование: 11 Января 2011, 17:33:07 от ZoZiC »
якшо не будеш чемним - закрию в туалеті!

Оффлайн Solid

• Старожил
  • Hominis est errare
    • АГНКС
« Ответ #1147 : 11 Января 2011, 18:55:39 »
В мене була Фабія 1,2 трициліндрова.
только хотел вспомнить пр Фабию... на сайте шкодоводов недавно прочитал отзывы, что движки с малым объемом по городу очень хороши! но как на трассе переваливает стрелка за 100, то расход растет в геометрической прогрессии...
в любом случае движки с малым объемом на высоких оборотах и скоростях будут прожорливее
Мы в ответе за тех, кого приручили (с)

Оффлайн Semenigor

• Старожил
    • Видалення вм'ятин без фарбування
« Ответ #1148 : 11 Января 2011, 20:19:05 »
Не буду казати, що економніше, але встромлю і свої 5 коп.

1. Була в нас колись машинка. Daewoo Tico. При двигуні 0,8 їла по місту десь до 5.5 літра, а на трасі менше ніж 4.5.
2. Про двигуни різні і однакові. В мене і в ланоса однаковий двигун 1,5. (сподіваюся нікого не здивував?). І якщо в мене літом розхід 10 літрів, то мене це турбує, а товариш на Ланосі каже, що менше в нього ніколи й не бувало. Ні я ні він не гонщики (по місту у всякому випадку) і манери їзди приблизно схожі.
3. Про манеру їзди. Це дуже неінформативний показник. Той що ви визначили, що манера їзди однакова. При однаковій манері гонщика і спуртера на світлофорах я думаю, що 1,6 буде кращий. При їзді зі швидкістю понад 120 км/год. також мабуть 1,6 буде економічншим, а при їзді 60 км/год. мабуть все ж таки 1,3.

Так що тут багато нюансів.
В любому випадку більший об'єм двигуна призводить до більших витрат пального, хоча часто ця різниця незначна і несуттєва. Особливо беручи до уваги меншу жвавість машини з меншим об'ємом.

Отаке моє ІМХО.
http://www.avtomaster.lviv.ua - видалення вм'ятин
http://www.avtozalizo.com.ua - запчастини до ZAZ, Chevrolet, Daewoo

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #1149 : 11 Января 2011, 21:18:31 »
Не буду казати, що економніше, але встромлю і свої 5 коп.

1. Була в нас колись машинка. Daewoo Tico. При двигуні 0,8 їла по місту десь до 5.5 літра, а на трасі менше ніж 4.5.
2. Про двигуни різні і однакові. В мене і в ланоса однаковий двигун 1,5. (сподіваюся нікого не здивував?). І якщо в мене літом розхід 10 літрів, то мене це турбує, а товариш на Ланосі каже, що менше в нього ніколи й не бувало. Ні я ні він не гонщики (по місту у всякому випадку) і манери їзди приблизно схожі.
3. Про манеру їзди. Це дуже неінформативний показник. Той що ви визначили, що манера їзди однакова. При однаковій манері гонщика і спуртера на світлофорах я думаю, що 1,6 буде кращий. При їзді зі швидкістю понад 120 км/год. також мабуть 1,6 буде економічншим, а при їзді 60 км/год. мабуть все ж таки 1,3.
у кожного двигуна з певним об’эмом є свій позитивний діапазон швидкості в плані витрати пального. Якщо не брати до уваги трициліндрові, то це район 90 км/год.
А на рахунок 60км/год для 1,3 - це явний перебор/насмішка.

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.