agio,
вот такую жалобу хочу накатать может что еще подскажешь добавить?
Начальнику УДАІ УМВС України
СКАРГА
про неправомірні дії інспектора....
31 березня 2011 року, керуючи автомобілем ...., я рухався по автомобільній дорозі Київ-Обухів в напрямку м. Обухів. Приблизно в 14 год. 05 хв., на 23 км вказаної автодороги, був зупинений інспектором ДПС
Як виявилось причиною зупинки стало порушенням мною вимог пункту 12.9 Правил дорожнього руху України, а саме, я рухався зі швидкістю 100 км/год на ділянці дороги, де встановлено додаткове обмеження швидкості дорожнім знаком 3.29 «Обмеження максимальної швидкості» до 70 км/год.
Не зважаючи на мої докази та вимоги п.12.10 ПДР Інспектор ДПС прийняв рішення про накладення адміністративного стягнення за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 300 грн., та виніс постанову серіі ...... (копія додається).
Вважаю, що притягнення мене до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 122 КУпАП є необґрунтованим, постанова не відповідає обставинам справи та вимогам закону з таких підстав.
Згідно пп.ґ, п.12.6 ПДР 12.6. Поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47, дозволяється рух із швидкістю:
ґ) на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою — не більше 110 км/год.
Відповідно до п. 12.10 ПДР «додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно у разі проведення дорожніх робіт разом з попереджувальним знаком 1.37. У разі коли дорожні знаки обмеження руху 3.29 та 3.31 встановлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення, водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху».
На ділянці дороги, де було мене зупинено, дорожній знак 3.29 «70 км/год», що додатково обмежує швидкість був встановлений без попереджувального знаку 1.37 «Дорожні роботи».
Зі змісту протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що мною були надані поясненення, що притягнення до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості в вищевикладених обставинах суперечить п.12.10 ПДР. Проте у постанові прийнятій Інспектором ДПС не наведено будь-якої оцінки наданим мною доказам.
Також, при складанні Протоколу мені не було роз’яснено мої права та обов’язки, передбачені ст. 63 Конституції України та ст. 268 КУпАП, про що було зроблено зауваження і прохання надати роз’яснення, на що інспектор ДПС щось незрозуміло пробубнів не надавши мені зрозумілих роз’яснень стосовно вище вказаних статей і тим самим при розгляді справи на місці, без підготовки та надання мені часу для звернення за правовою допомогою, подання документів, які характеризують особу, інших доказів по справі, було грубо порушені мої права, передбачені ст. 268 КУпАП, а саме: особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, має право зокрема:
• знайомитися з матеріалами справи;
• давати пояснення, подавати докази, заявляти клопотання;
• при розгляді справи користуватися юридичною допомогою адвоката, іншого фахівця у галузі права, який за законом має право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням.
Всіх наданих мені законом цих прав я був позбавлений, що є порушенням процесу при розгляді справи про адміністративне правопорушення.
Зважаючи на викладене вважаю, що постанова серії ....... по справі про адміністративне правопорушення прийнята з порушеннями Конституції та законів України, є необґрунтованою та не відповідає обставинам справи.
На підставі вищевикладеного та керуючись ст.1,ст.3 Закону УкраЇни «Про звернення громадян», ч.3 ст.288 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -
ПРОШУ:
1. Постанову ......... про накладення на мене адміністративного стягнення по ст. 122 ч. 1 КУпАП в розмірі 300 гривень, скасувати.
2. Притягнути Інспектора ДПС ... до дисциплінарної відповідальності за неправомірне притягнення мене до адмінвідповідальності.
Додатки:
1. Копія Протоколу серія про адміністративне правопорушення від . (1 арк.)
2. Копія Постанови по справі про адміністративне правопорушення від року (1 арк.).
3. Лист МВС № 45І-1316 від 27.07.2010р. «Про роз’яснення деяких положень Правил дорожнього руху» (копія 1 арк.).