shondor1 Неправда
Вобщем, если интересно могу выложить мой ответ
Если опустить стандартные "приветствия", по сути вот
22 грудня 2008 року я звернувся до Страховика із письмовим Повідомленням про пошкодження транспортного засобу, згідно якого із Застрахованим автомобілем 22 грудня 2008 року сталася подія, яка має ознаки страхового випадку, а також надав усі необхідні документи, як це і передбачено п. 9.1.4., п. п. 9.1.10 п. 9.1 Розділу 9 «Загальних умов страхування» до Договору.
24 квітня 2009 року я одержав листа (надалі – Лист), в якому мене повідомлено про прийняття рішення Страховиком відмовити мені у виплаті страхового відшкодування на підставі п. п. 13.2.1, 13.2.2. 13.2.3 Розділу 13, п.3.1.20. Розділу 3 «Загальних умов страхування» до Договору.
Хочу Вас повідомити, що з жодним з цих пунктів я не згоден і вважаю, що немає жодної підстави відмовляти мені у виплаті страхового відшкодування. Розглянемо кожен з цих пунктів детальніше.
В Листі мене повідомлено, що я нібито порушив вимоги п.п. 9.1.2., 9.1.10. п. 9.1 Розділу 9 та п. п. 10.2.1. Розділу 10 «Загальних умов страхування» до Договору, а саме, після події, яка може бути кваліфікована як страховий випадок, я не повідомив та не викликав на місце події представників компетентних офіційних органів та не надав Страховику Довідку відповідного органу МВС за встановленою формою. Повідомляю Вас, що це не відповідає дійсності.
Хочу звернути Вашу увагу на те, що пошкодження транспортного засобу є менш ніж 3% від страхової суми. Враховуючи і те, що інші учасники пригоди були відсутні, згідно п. п. 12.10.2 п.12.10 Розділу 12 «Загальних умов страхування» до Договору, Страховик має здійснити виплату страхового відшкодування без довідки відповідного органу МВС. Відповідно, Страховик не має права відмовляти мені у виплаті страхового відшкодування на підставі п. п. 13.2.1, 13.2.3 Розділу 13 «Загальних умов страхування» до Договору.
Що стосовно п. 3.1.20 Розділу 3 «Загальних умов страхування» до Договору. Згідно нього до страхових випадків не відносяться та страхове відшкодування не виплачується в разі настання збитків від пошкодження, знищення або втрати ТЗ, які безпосередньо або побічно спричинені, виникають або збільшуються внаслідок грубої необережності, навмисних, злочинних дій або бездіяльності Страхувальника (водія, користувача), його довірених осіб або осіб, за яких Страхувальник відповідно до чинного законодавства несе відповідальність. Під грубою необережністю Страхувальника та його представників в Договорі слід розуміти не проявлення елементарної обачності – такої, що можна вимагати від будь-якої і кожної дієздатної особи, наслідки якої вона могла або повинна була передбачити в силу своїх професійних або громадських зобов’язань та умов Договору страхування, але необачно розраховувала на їх ненастання або запобігання.
Хочу звернути Вашу увагу на те, що мій водійський стаж 8 років. За цей період я жодного разу не потрапив у ДТП. Цей випадок стався в умовах поганої бачності та поганих погодних умов (місяць грудень, сніг, ожеледиця). Застрахований автомобіль був технічно справним. З’їжджаючи з обледенілого бордюру заднім ходом, машину занесло і я наїхав на перешкоду. Передбачити це я був не в змозі. Враховуючи вище вказане, вбачати в моїх діях необережність, тим більш грубу необережність є безпідставним. Відповідно, Страховик не має права відмовляти мені у виплаті страхового відшкодування на підставі п.13.2.1 Розділу 13, п.3.1.20. Розділу 3 «Загальних умов страхування» до Договору.
Враховуючи викладене, прошу переглянути рішення, прийняте Страховиком, та здійснити мені виплату страхового відшкодування на підставі п. п. 2.1.1, п. 2.1 Розділу 2 «Загальних умов страхування» до Договору.