Roy1 Я теж казав в податковій, що це ваші і біржі проблеми, тому що біржа в такому випадку є податковим агентом. На це мені відповіли, що вони нарахують мені податок і пришлють лист по пошті. Якщо я не згідний, то можу оскаржити рішення в суді.
Після цього, я поїхав в адвокатську контору для консультації. Не буду описувати всіх нюансів нашого законодавства, але висновок такий - щоб знизити суму податку, то треба мати копію квитанції з біржі, заяву від нового власника авто з даними за скільки він купив авто і т.д., але платити прийдеться всерівно. Питання тільки в сумі.
Я для себе вирішив поїхати в податкову і написати заяву про те, що я продав авто за символічну суму (від 1000 до 5000 грн, як сторгуюсь) в звязку з наявністю скритих дефектів. Якщо це пройде, то оплачу їм 15% від суми, вказаної в заяві, нехай подавляться. Наразі вони хочуть 15% від суми вказаної в угоді куплі/продажі. В мому випадку це 20100 грн.
Р.S. Ще я мав притензії на рахунок того, що в 2010 році вони хочуть, щоб я сплатив податок за 2008 рік. Вони б ще прививку оподаткували, яку мені в садіку зробили. На це я отрмав відповідь - бюджет порожній, його треба якось наповнювати, є вказівка з Києва (читай з Донецька).
Маємо новий уряд