Народ! Підкажіть хто щось знає по моїй ситуації!
Звичайний день (не було дуже холодно), сідаю в свою Авешку 1,6 зранку, прогріваю, їду на роботу. Проїжджаю кілометрів 2, на світлофорі рушаю: 1 передача, набираю обертів десь 3000 і така фігня: тіпа взрив під капотом і звук хр-хр-хр-хр-хр!
Зупинився, заглушив машину! Заводжу, включаю передачу, відпускаю сцеплення до кінця і машина навіть не дьоргається, тільки звук хр-хр-хр-хр-хр, вижимаю сцеплення звук зменшується! В результаті при заведенній машині без нажатого сцеплення переключаються передачі!
Думаю може полетів диск сцеплення, але машині 1 рік 14000 пробіг і їздив я спокійно (без всяких форсів і подривів) :'( !
На 11000 робив планове ТО на Радар-сервісі: виявили що пробитий передній лівий пильник! Це моя перша машина, я не розбираюсь в машинах і взагалі без поняття що і як там працює, запитав в них це серйозно що пробитий цей пильник? Вони сказали - що серйозно бо через цю дирку витікає масло з коробки передач і вона може "захрустіти"(пояснення майстра)! Запитав скільки буде коштувати заміна, 200 грн. сказали (за кусок резинки). Я затиснув зуби і кажу ладно міняйте, на що майстер приймальник мені відповів: на складі нема пильників, я кажу і шо?, він каже не знаю шо, купляй сам десь, або замовляй в нас у відділі запчастин! Пішов я в відділ запчастин, даю папірчик з результатами ТО (там і написали що треба заміну пильника), кажу хочу замовити пильник і коли він буде? Той мужик полазив по свому компі і каже: а в нас є пильники 3 шт!
Я знову розізлився, мені ж сказали що нема!
Пішли ми з ним вниз в СТО, там вони стали всі сваритись, один на одного звалювати: "то не я дивився, то він, другий каже що то до корейця а треба до китайця....."!
Короче дурдом! Я не витримав, кажу де ваш начальник СТО, мені показали, я підійшов до нього і ще йому висказав все що я думаю про них, про їхніх майстрів і про їхнє СТО!! Він відповідно пішов і дав взйо...ів майстру приймальнику
і всім хто був там в кімнатці! Потім каже мені не нервуйтесь, все буде добре, приїжджайте завтра і ми вам поміняєм бо сьогодні вже пізно! Я на другий день приїхав і зробили! І так я стратив 2 дні і куча нервів через те що вони не можуть між собою порозумітись!
Так я тепер думаю може вони хреново поставили мені пильник (або від корейця, а він не підходить), і масло витекло з коробки передач - а вона тепер мені "захрустіла"? Хоча я не помічав масла під машиною, і коробка нормально працювала! Ще таке питання: масло в коробку окремо заливається, чи воно поступає з мотора? (Рівень масла я перевіряв - нормальний).
Напишіть будь-ласка хто шо думає по моїй проблемі, буду вдячний. На сервіс я ще не зертався!