Автор Тема: Запитання по категоріям в посвідченні водія  (Прочитано 4725 раз)

Оффлайн Шах

• Постоялец
Ситуація така: в листопаді 2014 року я до своєї категорії "В" ( відкритої в 1995 році ) додатково хотів відкрити категорію "А" та "А1"... в МРЕВ "забули" і відкрили мені тільки категорію "А"... категорію "А1" не відкрили.... сказали, щоб я прийшов трошки пізніше, бо немає бланків....
Я звичайно забув... і згадав тільки зараз... і поки медична довідка іще дійсна поїхав у МРЕВ...
У МРЕВ мені повідомили, що по всім посвідченням водія, виданим до кінця 2014 року, нових посвідчень отримувати не потрібно, бо нижча категорія  перекривається вищою, а по посвідченням, виданим з 1-го січня 2015 року, при видачі посвідчення якоїсь категорії, обидві підкатегорії видаються автоматично... тобто при видачі посвідчення категорії "А", категорія "А1" відкривається автоматично.
Запитання: Чи це дійсно так. і мені не потрібно відкривати категорію "А1" для їзди на скутері. при наявності категорії "А"? У кого є знайомі в МРЕВ чи просто ххтось сам то знає, прошу проконсультувати...

Оффлайн Славік

• Старожил
  • Ми не одні. (За нами спостерігають))))
Re: Запитання по категоріям в посвідченні водія
« Ответ #1 : 13 Августа 2015, 20:29:08 »
Шах,
Якщо я не помиляюсь це дійсно так і є.

Оффлайн Шах

• Постоялец
« Ответ #2 : 13 Августа 2015, 21:09:42 »
Хм... ок, дякую за інфу.. будемо чекати з різних сторін відповідь...
Бо у мене скутер 50-ти кубіковий... до мотоцикла з такими економічними приколами іще довго буду працювати.... Того і шукаю інформацію...

Оффлайн Фареник

• Старожил
  • Киев. Борщаговка
« Ответ #3 : 14 Августа 2015, 08:12:05 »
Мне тоже самое говорили, когда я в 2007м права делал. Как раз тогда эти А1,В1,С1... появлились в новых правах. При чем с категорией "С"я так и не понял - там же фура на картинке.

Оффлайн MSC

• Старожил
  • Черный Chevrolet Aveo Т-255 3d 1,5 LS 2008г.
« Ответ #4 : 14 Августа 2015, 10:04:32 »
При чем с категорией "С"я так и не понял - там же фура на картинке.
Грузовики массой более 7.5т, почему фура нарисована х.з.  С прицепом нужна Е.

По поводу А1, А. стуация не совсем понятна, в МРЭО если у человека в старых правах открыта категория А и он меняет права ему открывают А1, А. Похоже что действительно высшая категория открывает низшую. Но если в правах открыта А и присутствует А1 которая не открыта то по правилам ездить на скутере ему нельзя. Как ведут себя ДПС в подобных случаях незнаю, боюсь все индивидуально от сотрудника

Оффлайн Фареник

• Старожил
  • Киев. Борщаговка
« Ответ #5 : 14 Августа 2015, 14:06:50 »
так тото и оно - на фуре не прицеп, а полуприцеп

Оффлайн MSC

• Старожил
  • Черный Chevrolet Aveo Т-255 3d 1,5 LS 2008г.
« Ответ #6 : 14 Августа 2015, 17:24:24 »
так тото и оно - на фуре не прицеп, а полуприцеп
ПДД термины:
Прицеп – транспортное средство, предназначенное для движения только в соединении с другим транспортным средством. К этому виду транспортных средств относятся также полуприцепы и прицепы-роспуски;

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.