Ребята, спасибо большое за обьектиыные ответы по сути.
Вобщем опишу ход своих мыслей. Ежжу я на Сенсе.
Если разобраться - Что мне в нем не нравится?
1. Вялый двигатель
2. Постоянно воющая коробка + плохое переключение передач (машина бралась новой 2 года назад)
3. Посадака водителя - очень низкая.
4. Посадка на заднем сиденье -еще хуже, сидишь как в яме.
5. Что впереди что сзади неудобные сидухи - в длительных поездках затекает спина.
5.Скругленная к верху крыша - сильно отнимает простор в салоне.
6. Сзади втроем больше 50 км ехать - это просто мука.
7. Мягкая подвеска - сильно проседает даже при небольшой загрузке.
8. Маленький клиренс - летом на речку едешь или на рыбалку и постоянно защитой канавы пахаешь.
9. Хотелось бы багажник побольше.
10. Плохая шумоизоляция.
Судя по Вашим отзывам, все эти проблемы Вида/Авео может решить. Только вот в какой степени. Ну думаю все равно пока подождать. В этом году планируется выход небольшого рестайлинга для виды. Думаю будет немного поярче.
Дам відповіді по Авео на Ваші тези щодо Сенса
1. Авео 1,5 теж "вялий"
2. Коробка не гуде (для моїх вух) проте втикання 1 передачі, після вищих іноді потребує перегазовки
3. Посадка водія висока (особливо порівняно з ланосом)
4. На задніх теж висока
5. "удобство сідух" питання суб*єктивне. На задніх практично не їздив, на передніх теж не дуже, питання звикання, посадка дуже вертикальна, комусь пообається- комусь ні. я вже звик за 2 роки. 200 км за кермом можна проїхати - більше безперервно не їхав
6. скруглений дах є. на передніх сидіннях простору над головою маса (мій зріст 186), на задніх гірше. Крім того боковим пасажирам (якщо ззаду троє) заважають ручки зверху
7. ззаду в трьох не їхав - не скажу
8. авео також просідає при загрузці. Проте бризговики не відривав
9. Кліренс також поняття відносне - мене влаштовує
10. Багажник ніби і великий, але щись габаритне покласти проблематично. по перше заважають дуги кришки, по друге сам пройом невеликий. Крім того розкладання сидінь зводиться нанівець малою "иркою" багажника в салон
11. Шумоізоляція також фігова. Спочатку страшно було по калюжах їздити. здавалось що вода буде летіти на ноги так барабанило. а зараз звик.
вибір не простий