15 місць, які бажано відвідати в Харкові - чи то так? що скажуть місцеві? що на Вашу думку варто ще подивитися?
1. Саржин Яр можна подивитись, прикольно, але для "зависнути", а не "подивитись", влітку там приємно, взимку також прикольно за моржами спостерігати. Можна пройтися хвилин за 10
2. Канатная дорога - чому б ні, варта уваги. Тільки вже не 10 грн., а 20 чи щось таке. Це в один бік, повертатися потім назад (за машиною) не дуже зручно, т.я. пішки десь 15-20 хв. + метро 10-15 або "дворами" пішки хвилин за 25-30
3. Парк Горького - дізнейленд, як називають підлабузники, або гєпапарк, як кажуть злостивці. Є на що подивитися після вбуханих мільйонів, за бажанням можна витратити від 20 до 200 хв.
4. Детская железная дорога - цікава річ, та швидше за все вже не працює, бо холодно
5-6. Площадь Свободы, Госпром - мастхев без коментарів
7. Сад Шевченко - більш-менш нормальний міський парк, зараз мастхев пам'ятники Шевченку та м'ячу (2 різних пам'ятники!) вздовж Сумської, можна "зависати", але туристу особливо в стислий час не необхідні.
8. Зоопарк - вартість вже 50 грн., менше 1,5-2 години нема й сенсу заходити. В цілому, непоганий зоо, але якщо полюбляєш таке і є час
9. Дельфинарий - одна з києвськім мережа Немо, думаю, що не вартий згаяного часу за 1 день в іншому місці
10. Каскад - навесні-влітку дуже гарно, зараз - не впевнений, але подивитись варто
11. Харьковский национальный академический театр оперы и балета имени Н. Лысенко (ХНАТОБ) - на поціновувача радянської архітектури - шедевр! Мені одеська та львівська опери подобаються більше
12. Стеклянная струя - вперше чую таку назву, але повз напевно не можна пройти. Варто дивитися ввечері
13. Площадь Архитекторов - варто звідси почати та обрати "з семи чудес Харкова", що хочеш подивитися наживо
14. Стадион "Металлист" - я б додав ще станцію метро Спортивну біля нього, її переходи та виходи, оформлено "в стилі", досить прикольно, як на мене
15. Лопанская набережная - варто подивитись, і вдень, і ввечері, коли увімкнеться підсвічування пішохідного мосту.
16. Благовіщенський собор та Вернісаж (звідки можна на нього дивитись) - а також купити дорогі оригінальні цацкі типу хенд-мейд. На собор ввечері обов'язково. Якщо безхмарне небо, то захід сонця там гарний.
якось так. Можна ще додати вечірню привокзальну площу та міст над проспектом Гагаріна біля перетину з Кірова (новий, до Євро 2012) - але в Києві щось схоже є десь на виїзді з міста, здається