Автор Тема: Чи потрібно Українцям вільно розмовляти російською мовою?  (Прочитано 8269 раз)

Оффлайн Юджуля

• *Харизма 2012*
  • Член клуба
  • Дарую Світло! і Пітьма пропадає сама по собі :)
Конечно , кто родился и вырос на Украинском языке тому легче всех заставить говорить на понятном ему языке , что бы не учить Русский , а если пол-страны на Русском всю жизнь говорила , в семье так общались на улице .
Я народилася і виросла на російський мові, і ще 17 років  після *виросла* розмовляла російською, хоч і з повагою відносилася до української.
Не розмовляла сама, тому що от так само всі і казали - краще вже  ніяк, чим на суржику - бо дійсно незивично перейти повністю на українську...
Допомогла (підштовхнула) старша дочка - коли вступила в іститут(вчиться на редактора і журніліста) - попросила дома спілкуватися українською - щоб краще розвивати мовлення.
З тих пір дома тільки українською, а так перейшла спочатку на смс, потім на форумах, потім стала забивати на затюківання і стала розмовляти - потроху звикла :)
тепер думаю на українській  vcool, і навіть інколи російські слова приходиться підбирати  :D

розмовляю вільно і так і так :)
і мені це подобається  beer2
а взагалі то, справа ж не в тому, що заставляють, а справа в тому шо не хочуть... :(

Да нормально в Крыму украинский понимают .Мы не любим только когда насильно закрывают русские каналы по ТВ , когда газеты насильно пытаются переводить на ....и т.д.
а як? як по іншому?  dntknw

Твої почуття це Твоя правда.Краще для Тебе є те,що для Тебе є Істина. ::) Счастье не надо искать — им надо быть. © Ошо

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
Мне 46 лет и вот 45 лет  из них  это было нормально , а приходят новые  националистические политики и заявляют что все должны разговаривать как они  сказали - это нормально ?
Мне кажется , что это только повод поссорить народ .  Я здесь родился и вырос .

прикольно. тобто Могильов націоналістичний політик який рік тому почав змушувати кримчан вчити українську?

Оффлайн алик амосов

• Старожил
  • погранец
Вот тут на форуме никогда не вставал вопрос кто на каком языке пишет свои сообщения  , а теперь вон какая напряжённость возникла  .
Радость от жизни

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
Вот тут на форуме никогда не вставал вопрос кто на каком языке пишет свои сообщения  , а теперь вон какая напряжённость возникла  .
отож, не треба було цю тему створювати, так добре було ;)
нічого зараз модери прийдуть і закриють, бо політика ;)
але ж яка жара пішла  :D

Оффлайн sergos

• Старожил
  • Astra Н 1,6. 5dr.
Владюха,
из всех написавших тут, есть тот, кто ходил на референдум в 1991 году о независимости Украины и проголосовал да?
есть такой,и независимость это далеко не то что бы кричать-я знаю и буду говорить только на украинском языке

Оффлайн Vanya66

• Старожил
  • Люблю Україну!
Влад , вот  ссудятся два Крымчанина  и приходят на суд  Один говорит на русском -переводчик переводит на украинский вслух   , а за тем другой переводчик (ответчика) переводит на русский ...Не смешно ли   ? И не теряется ли при этом  (двойных переводах ) смысл ? 
 beer2
Якщо людині легше найняти перекладача ,для  ведення справ в країні свого проживання - то це таки смішно! А не простіше знати мову , чи це таке презирливе відношення й намагання показати свою зневагу ? Чим тут хизуватись??))
Кожний народ має право жити в своїй країні!!!

Оффлайн алик амосов

• Старожил
  • погранец

а взагалі то, справа ж не в тому, що заставляють, а справа в тому шо не хочуть... :(
а як? як по іншому?  dntknw

По твоему надо расстреливать таких как я русскоговорящих или выселять  за приделы украины  ? 
Радость от жизни

Оффлайн sergos

• Старожил
  • Astra Н 1,6. 5dr.
Vitalych, Да вроде не кто и не ругался пока ешё,а политика уже так крепко вросла корнями в общество шо просто жах какой то,вспоминаю Евро 2012 ,так  тишь и благодать была на эту тему в стране

Оффлайн Vanya66

• Старожил
  • Люблю Україну!
По твоему надо расстреливать таких как я русскоговорящих или выселять  за приделы украины  ? 

Ти хвалишся тим , що вмієш розмовляти тільки російською , а сам пишеш з помилками на твоїм ріднім язиці !)) " приделы украины"  Назва держави ,до твого відома - пишеться з великої літери і не прідєли , а прєдєли ! ))

Оффлайн sergos

• Старожил
  • Astra Н 1,6. 5dr.
алик амосов, Всё начинается с языка ,скоро политиканы на национальность перейдут и что мне чистому русскому по своему роду с Донецка выезжать,так же как русскому из Крыма? Недождутся l-hi

Добавлено: 01 Августа 2012, 21:50:17
Vanya66, Есть "язык" Интернета,вот так и пишем в скорости

Оффлайн Владюха

• Член клуба
  • Aveo Т-250 АТ black pearl
Якщо людині легше найняти перекладача ,для  ведення справ в країні свого проживання - то це таки смішно! А не простіше знати мову , чи це таке презирливе відношення й намагання показати свою зневагу ? Чим тут хизуватись??))
ну почему смешно? каждому свое, не так ли? хочет нанимает, хочет нет. это личное дело каждого, а вот и лезть и заставлять не надо. хочет учит, хочет нет. это личное дело каждого!!!!!!! 

Оффлайн алик амосов

• Старожил
  • погранец
Ти хвалишся тим , що вмієш розмовляти тільки російською , а сам пишеш з помилками на твоїм ріднім язиці !)) " приделы украины"  Назва держави ,до твого відома - пишеться з великої літери і не прідєли , а прєдєли ! ))
Обычно . когда заканчиваются аргументы  - начинают указывать на орфографию . Я кушал и одной рукой текст набирал  -звыняйте . dntknw

Радость от жизни

Оффлайн Vanya66

• Старожил
  • Люблю Україну!
алик амосов, Всё начинается с языка ,скоро политиканы на национальность перейдут и что мне чистому русскому по своему роду с Донецка выезжать,так же как русскому из Крыма? Недождутся l-hi

Добавлено: 01 Августа 2012, 21:50:17
  так може сказати окупант , а ти напевне маєш повагу до народу серед якого тобі довелося жити!))

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
от так  Колісніченко і Сірьога Підрахуй зруйнували авео-форум  :D

Оффлайн Vanya66

• Старожил
  • Люблю Україну!

ОООО -то ще скоро введуть і "язик інтернета" ?? )))

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
ладно акупанти  :D
давайте так, от  почнеться розкол України, хто піде воювати?
підете захищати мову чи язика з автоматом?
підете стріляти тільки за тещо люди не хочуть розмовляти на язике чи навпаки?

Оффлайн Владюха

• Член клуба
  • Aveo Т-250 АТ black pearl
ладно акупанти  :D
давайте так, от  почнеться розкол України, хто піде воювати?
підете захищати мову чи язика з автоматом?
підете стріляти тільки за тещо люди не хочуть розмовляти на язике чи навпаки?
думаю раздел будет тихим, по американскому сценарию, без жертв и разрушений.

Оффлайн sergos

• Старожил
  • Astra Н 1,6. 5dr.
Vanya66,
а ти напевне маєш повагу до народу серед якого тобі довелося жити!))
,к народу среди которого я живу уже 45 лет,а народ у нас на Донбассе ох какой разный,в этом и заключается -моя страна Украина

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
думаю раздел будет тихим, по американскому сценарию, без жертв и разрушений.

сумніваюсь, думаю буде типу Придністров*я. але найгірше буде, мабуть, Києву і прилеглим територіям. центр і північ України будуть як"свій серед чужих, чужий серед своїх".

Оффлайн Vanya66

• Старожил
  • Люблю Україну!
Vanya66,  ,к народу среди которого я живу уже 45 лет,а народ у нас на Донбассе ох какой разный,в этом и заключается -моя страна Украина

Ти мислиш не в інтересах держави , а тільки в своїх власних! Це не є добре для твоєї країни! Може задумаєшся???

Оффлайн electronus

• Старожил
ОООО -то ще скоро введуть і "язик інтернета" ?? )))
HTML - хуле! Я за триязычие! дайош укр. рос. и язык интернета обязательным!
Vitalych,
никакого раскола не будет... им интересно доить целую корову :)
Владюха,
раздел уже произошел. ФПГ... rtfm!

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
о чим більше живу тим більше жалкую, що я не єврей   :(
ще й дружина не єврейка  curtsey
ніяким боком в Ізраїль не візьмуть   :'(

Оффлайн sergos

• Старожил
  • Astra Н 1,6. 5dr.
Vanya66, Ваня ты не слышишь и не хочешь понять о чём я пишу,тогда скажи что в твоём понимание есть -народ и страна Украина! И чего ты так отзываешься об Украине 
Це не є добре для твоєї країни!
или я не такой гражданин Украины как и ты?

Добавлено: 01 Августа 2012, 22:26:09
Vitalych,
ніяким боком в Ізраїль не візьмуть   
А что так хмуро?где патриотизм,или в Израиле кругом праздник по жизни? ;)
« Последнее редактирование: 01 Августа 2012, 22:26:09 от sergos »

Оффлайн electronus

• Старожил
Vitalych,
зря жалеешь... там не так сладко, как малюют :)

Оффлайн Юджуля

• *Харизма 2012*
  • Член клуба
  • Дарую Світло! і Пітьма пропадає сама по собі :)
:o :o :o
чого ж так категорично?  dntknw
хіба в моєму пості була хоч частина зневаги?

справа не в тепершніх людях тих часів, а в майбутньому української мови, в молоді, яка в пострадянських сім"ях  так і не навчиться рідної мови.. по тіпу - а навіщо?
 це як Муравйова в кіно «Карнавал», пам*ятаєте?  - * у нас все  так гаварят и я так гаварю. Я же говорю, я могу не гаварить «же», но у нас все так гаварят.*  :D хоча... було б смішно аби не було так боляче....
не розумію як можна не розуміти.....
Твої почуття це Твоя правда.Краще для Тебе є те,що для Тебе є Істина. ::) Счастье не надо искать — им надо быть. © Ошо

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.