Конечно , кто родился и вырос на Украинском языке тому легче всех заставить говорить на понятном ему языке , что бы не учить Русский , а если пол-страны на Русском всю жизнь говорила , в семье так общались на улице .
Я народилася і виросла на російський мові, і ще 17 років після *виросла* розмовляла російською, хоч і з повагою відносилася до української.
Не розмовляла сама, тому що от так само всі і казали - краще вже ніяк, чим на суржику - бо дійсно незивично перейти повністю на українську...
Допомогла (підштовхнула) старша дочка - коли вступила в іститут(вчиться на редактора і журніліста) - попросила дома спілкуватися українською - щоб краще розвивати мовлення.
З тих пір дома тільки українською, а так перейшла спочатку на смс, потім на форумах, потім стала забивати на затюківання і стала розмовляти - потроху звикла
тепер думаю на українській
, і навіть інколи російські слова приходиться підбирати
розмовляю вільно і так і так
і мені це подобається
а взагалі то, справа ж не в тому, що заставляють, а справа в тому шо не хочуть...
Да нормально в Крыму украинский понимают .Мы не любим только когда насильно закрывают русские каналы по ТВ , когда газеты насильно пытаются переводить на ....и т.д.
а як? як по іншому?