Автор Тема: Чи потрібно Українцям вільно розмовляти російською мовою?  (Прочитано 8280 раз)

Оффлайн MSC

• Старожил
  • Черный Chevrolet Aveo Т-255 3d 1,5 LS 2008г.
Andrew,
По твоей же ссылке
Цитировать (выделенное)
українську мову вважають за рідну 67,5 % населення України, що на 2,8 % більше, ніж за даними перепису населення 1989 року. Конституція України гарантує вільний розвиток мов національних та етнічних меншин що проживають на території України[Джерело?] (див. також Європейська хартія регіональних мов). Так, 29,6 % населення визначили за рідну російську мову. Проте, українською мовою вільно володіють 87,8% громадян. Найвищий відсоток осіб, які вільно володію українською мовою, спостерігається серед населення західних (99-89%), північних (99-95%) та центральних (понад 70%) областей. Російською мовою володіє дві третини населення України. Вона більше поширена на півдні та сході України. У великих містах сходу й півдня України помітна перевага російської мови в щоденному спілкуванні, незважаючи на значну частку населення, що вказало українську як рідну мову.
так что не все так одназначно

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
Andrew,
По твоей же ссылке так что не все так одназначно
Звичайно beer2 350 років насильницької русифікації дають про себе знати( почитайте трохи раніше перераховував  всі ці етапи)
 а так ,я тоже  разговариваю на русском :D  так что не все так однозначно...
Робиш - не бійся, боїшся - не роби, а зробив - не шкодуй!

Оффлайн Slava_DnDz

• Старожил
  • LaStochka LS1.5__ 2010гв
Станом на 2001 рік
українці-77,8%
русские-17,3%
..........
Підіть в Криму купіть українську газету :D а? а Кріму між іншим проживає 25 % українців!(росіян 58%) тобто в ідеалі кожна третя газета повинна бути українською!
Большое количество украинцев, еще и потому, что был в Советском Союзе выбор какую записывать себе национальность от национальностей своих родителей.  :D
Я украинец и живу на Украине, а мой родной брат русский и живет в Питере. При этом национальности выбраны задолго до распада Союза, а место нынешнего проживания могло быть и наоборот :)
Построить дом, посадить дерево, вырастить сына. ...Минимум дважды.

Оффлайн absurdum

• Старожил
  • in corpore
Дуже приємно, хлопці-дівчатка, що ми тут не скотилися тривіальної лайки і тріщання чубів  :D Дійсно, щоб з цієї країни одного дня вийшло щось добре, нам потрібно, по-перше, навчитись поважати себе, адже маргіналітет не поважає ані себе, ані інших людей. Маргінали - це жлоби, бидло, рагулі, плуги (це ні в якому разі не ознака простого селянина!!!) - малокультурні, неосвічені і, перш за все, лихі, жадібні і низькі люди. Через це - усі наші біди. Піднімемо свою власну національну культуру і самоповагу - переможемо. А усі ті лікарські терміни, які запостив сюди tan_den - просто біла гарячка якогось високоповажного йолопа honoris causa з діаспори. Тролі вам це підсовують, а ви ведетеся на ці дурниці.
Ну добре, Крим не дуже український - так колись було (але він автентично і не дуже російський, до речі :)  Але і частина Польщі з Фінляндією теж колись були під  Росією. А колись і Аляска належала Мокселю, а тепер що? :) Важливо те, що зараз. І важливо пам'ятати про те, звідкіля до Криму потрапляє прісна вода. Я теж не вірю у щасливе майбутнє нашої країни у найближчі часи, але нашім (вашим :) ) дітям, можливо, і доведеться стати свідком свята справедливості. Уся надія на нашу молодь.  :ua: Пафосно, але так є. :)

Миша: Хочеш купатися?
Толя: Я стрілять хочу!

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
не став цитувати, бо багато постів повторюють одне й те ж, але 5 коп вставлю
- кавєрканіє украинскаго язика - тут багато писали  що українська мова "нестандартизована", що зараз насаджуються всякі дурні слова, часто наводиться приклад про вертоліт (він же гелікоптер, він же гвинтокрил).  це свідчить про те що українська мова розвивається, вона дуже різноманітна і хіба це погано? в російський - тупо вєртольот - нічого не зрозуміло (вертиться і летить, так і в поршневого літака гвинт вертиться)  dntknw а гвинтокрил вказує на те що це апарат де роль крила виконує несучий гвинт, хіба це не зрозуміліше і не красивіше? А гелікоптер - запозичення із Інгліша

- багато писали про насильницьку українізацію на телебаченні і в персі  :o я взагалі такого не бачу.
візьмем так звані національні канали:
- по перше у них мало власного україномовного продукту, фільми і придбані шоу на російській
- власним продуктом можна вважати новини - Інтер, ТРК Україна (навіть випуски на 5) - на російській
- серед власних продуктів важко знайти суто україномовні, або декілька ведучих (рос і укр) мова, або учасники розмовляють російською (Ікс-фактор, Голос країни, Україна говорить, Шустер і тд і тп), навіть на ТВІ ніколи не забирають мікрофон у російськомовних
- крім того особисто я можу дивитись і ОРТ, і РТР, і НТВ і ще всякі СТСи з Перцями
Про яку українізацію йде мова? про титри внизу екрана?  dntknw

просто російськомовна громада в Україні завжди перебувала в привілейованому становищі (за часів СССР) вони не вважали за потрібне вчити українську, хоча україномовні були ЗМУШЕНІ вчити російську, а зараз вже в державі Україна ці люди продовжують мислити стереотипами СРСР, вважаючи російську мовою міжнаціонального спілкування. Може в РФ так і є, але ж ми живемо в Україні, треба це розуміти, треба з цим рахуватись.

Я виріс на суржику, в школі так чи інак вчив рос і укр мови (теж повитхваляюсь, раз вже всі про свої оцінки пишуть) в атестаті 5 по всіх мовах. Але це не значить, що я ними досконало володію. Ловлю себе на тому, що часто думаю російськими термінами (засилля російськомовної інформації) проте говорити мені краще українською. Може в мене язик якось не так вивернутий, але російською мені важко говрити  dntknw В інституті навіть питали чи я бува не прибалт, коли розмовляв російською  :D

До чого я так багато написав?  dntknw Хотів сказати, що україномовні часто (або навіть завжди) володіють російською і розмовляють коли потрібно. Проте російськомовні вперто не бажають (за 20 років незалежності!!! прикро) вчити українську. Чому?

за 20 років і мавпу можна навчити, а російськомовні вперто кажуть - " а я не буду, бо мене насильно українізують"
про мавп тут
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD_%C2%AB%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%8F%D1%89%D0%B8%D1%85%C2%BB_%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%8C%D1%8F%D0%BD

Добавлено: 03 Августа 2012, 12:49:52
Вмпереджаючи закиди, що я когось порівнюю з мавпами ( чи не дай Бог обзиваю) пояснюю, що приклад навів для того, щоб люди зрозуміли, що немає нічого неможливого, і якщо мавпи опановують мову глухонімих, то чому російськомовна людина не може вивчити українську.  dntknw
Цьому перешкоджає лише власна впертість і гординя
« Последнее редактирование: 03 Августа 2012, 12:49:52 от Vitalych »

Оффлайн Юджуля

• *Харизма 2012*
  • Член клуба
  • Дарую Світло! і Пітьма пропадає сама по собі :)
ЮдЖУЛЬКА, Вот скажи честно и откровенно,вот когда на отдыхе в Крыму ты говорила на русском тебе что стыдно было произносить русские слова-нет очень удобно,так давайте сделаем что бы всем было удобно и русскоговорящим и кто говори  на украинском языке
звісно що ні - мені взагалі соромно не буває  :D  beer2

ги. знов за рибу гроші - хто за 20ть років ком заборонив розмовляти російською?  dntknw

згодна із Славіком
С этого "типа безвредного" закончика подлого все только начинается.
  repa
Твої почуття це Твоя правда.Краще для Тебе є те,що для Тебе є Істина. ::) Счастье не надо искать — им надо быть. © Ошо

Оффлайн Slava_DnDz

• Старожил
Про яку українізацію йде мова? про титри внизу екрана?  dntknw
Вот кабы были титры внизу экрана при показах российских фильмов, было бы замечательно ;) А то ведь одно время известные российские актеры, к голосу которых привык с детства и узнаешь без взгляда в телевизор, балакали українською, та ще і противнючим голосом bad Навіть футбол іноді дивишся і не помічаеш що коментар йде українською, а іноді, так коментують, хоч вимикай гучність :D
То-же самое относится и к книгам. Иную читаешь на одном духу и не замечаешь, что написана она украинским, а другую и читать не хочется, как впрочем и на русском :D
Цитировать (выделенное)
Проте російськомовні вперто не бажають (за 20 років незалежності!!! прикро) вчити українську. Чому?
Ну почему repa И учат, и знают :D Но относится это к новому поколению, а не к людям, которые прожили большую часть человеческой жизни среди русскоязычных без всякой надобности в знании другого языка.

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
- багато писали про насильницьку українізацію на телебаченні і в персі  :o я взагалі такого не бачу.
візьмем так звані національні канали:
- по перше у них мало власного україномовного продукту, фільми і придбані шоу на російській
- власним продуктом можна вважати новини - Інтер, ТРК Україна (навіть випуски на 5) - на російській
- серед власних продуктів важко знайти суто україномовні, або декілька ведучих (рос і укр) мова, або учасники розмовляють російською (Ікс-фактор, Голос країни, Україна говорить, Шустер і тд і тп), навіть на ТВІ ніколи не забирають мікрофон у російськомовних
- крім того особисто я можу дивитись і ОРТ, і РТР, і НТВ і ще всякі СТСи з Перцями
Про яку українізацію йде мова? про титри внизу екрана?
beer2 Можу тільки підтвердити ,як людина яка 18 років пропрацювала на телебаченні
От і на зараз ,працюєм над російськомовною програмою "Говорить Україна" ТРК Україна-російський ведучий ,90% розмовляють російською та україномовна титровка :D
Та серіали для НТВ,з ретрансляцією на 1+1,та Інтер  і теж все на російській :D
Наша культура майже лежить і не ворушиться,і тільки лінивий не пне її ногою... :'(

Оффлайн Андрюха

• Старожил
  • Если стало в жизни туго - погляди на морду друга
От і на зараз ,працюєм над російськомовною програмою "Говорить Україна" ТРК Україна-російський ведучий ,90% розмовляють російською та україномовна титровка :D
Та серіали для НТВ,з ретрансляцією на 1+1,та Інтер  і теж все на російській
как же ты там.... гыгы
С тех пор как начал водить авто стал осторожнее переходить дорогу...

Оффлайн Юджуля

• *Харизма 2012*
  • Член клуба
  • Дарую Світло! і Пітьма пропадає сама по собі :)
как же ты там.... гыгы
отак і живе  :D
свій серед чужих, чужий серед своїх (с)  ugaga
Твої почуття це Твоя правда.Краще для Тебе є те,що для Тебе є Істина. ::) Счастье не надо искать — им надо быть. © Ошо

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
как же ты там.... гыгы
:D абсолютно нормально... :D у меня с этим проблем нету :D

Оффлайн алик амосов

• Старожил
  • погранец
От того , что мы здесь спорим ничего не измениться  !
Нашли тему нервы порвать .
Радость от жизни

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
От того , что мы здесь спорим ничего не измениться  !
а як же гвинтокрил? ;)
вже не дошкуляє ?  :D

Оффлайн ZoZiC

• *Флудер 2012*
  • Мистер Авео Клуб 2010
я вот с удовольствием пофлудил на эту тему! гыгы
или вы всерьез думаете, что в Украине будет 2 гос. языка? ???
якшо не будеш чемним - закрию в туалеті!

Оффлайн Владюха

• Член клуба
  • Aveo Т-250 АТ black pearl
я вот с удовольствием пофлудил на эту тему! гыгы
или вы всерьез думаете, что в Украине будет 2 гос. языка? ???
может и 3 быть, поверь, если так решат политтехнологи, то, что нужно для победы на выборах.  :-X

Оффлайн BUGAI

• Член клуба
  • "Сер@я П@нночк@"
краще, дротопідіймач :D
Тазы не валят, Авео решают!!!

Оффлайн Slava_DnDz

• Старожил
проволокоподъемник repa dntknw

Оффлайн BUGAI

• Член клуба
  • "Сер@я П@нночк@"
Тазы не валят, Авео решают!!!

Оффлайн Slava_DnDz

• Старожил
может и 3 быть, поверь, если так решат политтехнологи, то, что нужно для победы на выборах.  :-X
Причем всех противоборствующих сторон ;)
BUGAIugaga нарошно не придумаешь :D

Оффлайн tan_den

• Пользователь
  • Что Вы про это думаете?
tan_den,  "Слово безсовісний заменили очень удобным термином толерантный." --- До твого відома - безсовісний і толерантний . не є синонімами!))
Ты, конечно, молодец, что подсказал. Но это и так очевидно.
Страна 20 лет независима. 20 лет несоблюдения законов, воровства, взяточничества. Полный упадок экономики. Да какая разница на каком языке говорить. Если ты добропорядочный гражданин, если ты вносишь вклад в развитие своей страны своей работой, своими знаниями, платишь налоги в конце -концов. Ну, наверное, никого не должно колебать на каком ты языке говоришь.Ты положительный герой. С другой стороны, если ты нарушаешь закон, мешаешь окружающим своим поведением, то всем  тоже должно быть побоку на каком языке ты это делаешь.Тебя нужно призвать к ответу. Тут ты уже отрицательный элемент :) Вот и выходит, что поступки определяют человека и его положение в обществе, а не его язык.
   Сотрудница рассказала. Были в Крыму с внучкой 6 лет. Приехала семья с западной части нашей страны :), тоже с такой же девочкой. Дети играли вместе какое -то время. Мама приехавшей девочки видать долго терпела, а потом подошла, забрала свою дочку и говорить тихонько другой. Йди геть. Ми тебе не розумієм.  Ну и как их нормальными назвать?

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
   Сотрудница рассказала. Были в Крыму с внучкой 6 лет. Приехала семья с западной части нашей страны :), тоже с такой же девочкой. Дети играли вместе какое -то время. Мама приехавшей девочки видать долго терпела, а потом подошла, забрала свою дочку и говорить тихонько другой. Йди геть. Ми тебе не розумієм.  Ну и как их нормальными назвать?
Ну так треба було зняти на відео та розмістити в інтернеті :D  а так просто ля-ля
от настоящий одеський гаїшник який не розуміє "телячої мови",а? як це назвати? :D
http://ntn.ua/uk/news/corruption/2011/01/27/5281

Ну от, нащо таке на світ божий витягати?
Люди скрізь однакові,що на заході,що на сході,що в центрі.

Оффлайн PAPPA

• Помощники папы Карло
  • Старожил
Мама приехавшей девочки видать долго терпела, а потом подошла, забрала свою дочку
Я тоже забирал ребенка, когда русские начинали выяснять отношения... И я не терпел долго.

Оффлайн Владюха

• Член клуба
PAPPA, а чего не закроете тему? думаю, отношения здесь уже выяснили, чужого мнения никому не навязали, а дальнейшее продолжение может повлечь плохие последствия, так как сейчас начнем выяснять отношения, кто кого когда забирал от русских и украинцев, особенно детей.

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
PAPPA, а чего не закроете тему?
А нащо закривать? не треба скочуватись до банальних "сам дурак...",
приведіть аргументи , а ми послухаєм...
є люди які остаточно визначились,а  є яким цікаво взнати щось новеньке,невідоме для них і тд і тп beer2

Оффлайн Владюха

• Член клуба
я ранее высказался. более не желаю.

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.