Автор Тема: Алкоголь  (Прочитано 6989 раз)

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
Алкоголь
« : 28 Июля 2012, 10:56:05 »
Для нашої країни алкоголь це справжня біда. Не так алкоголь сам по собі, як його надмірне споживання. Особливо деградує населення в невеличких населених пунктах, де спиваються всі з самого раннього віку.
звичайно, ві знають,  алкоголь небезпечний і сідати за кермо випивши чарчину неможна, але трапляється всяке.
Цитировать (выделенное)
за 4 месяца 2010 года 18.3% ДТП произошло по вине нетрезвых водителей, 40% их жертв погибло. В состоянии алкогольного опьянения совершается 80% бытовых преступлений и почти 100% изнасилований...
 Содержание алкоголя выражается в промилле, если эксперт говорит, что в крови 2 промилле, то это значит, что в 1 литре крови находится 2 миллилитра чистого спирта.

http://www.sudmed.ru/alkogol_prichina_prestuplenie.php

В Україні дозволена норма в крові водія становить 0,2 проміле

Цитировать (выделенное)
Вплив алкоголю на водіння (соррі за переклад, зкопіював як є)
Багато автолюбителів вважають, що якщо в крові менше 0,5 проміле алкоголю, то нічого поганого статися не може. Але потрібно мати на увазі, що навіть зовсім незначна доза алкоголю в крові може впливати на дорожню безпеку.

0,2-0,5 проміле

При такому вмісті не можна точно сприймати рухомі джерела світла. Народжуються проблеми і з оцінкою обсягів. Зростає схильність до ризикованої їзди.

Наслідки:

- Неможливо точно визначити відстань до їдуть назустріч машин;

- Їзда стає більш ризикованою, наприклад при обгоні;

- Не дотримується безпечна дистанція.

0,5-0,8 проміле

Неправильне визначення відстані. При зміні умов освітлення погіршується можливість очей пристосовуватися до цього. Послаблюється сприйняття червоного світла. Знижуються можливості реагувати і послаблюється увагу. Порушується рівновага.

Наслідки:

- Важче сприймаються червоний світловий сигнал, сигнали гальма і зупинки, огородження небезпечних ділянок шляху;

- Виникають проблеми пристосування до різних умов освітлення, наприклад, при переході від дальнього світла до ближнього;

- Неправильно визначається відстань, наприклад, до крутого повороту дороги;

- Мотоциклісти і велосипедисти не можуть утриматися в своєму ряду.

0,8-1,2 проміле

Починається ейфорія, розслаблення, переоцінка своїх можливостей, зменшення кута зору (так званий тунельний погляд). Дуже погіршується сприйняття предметів і невірно оцінюється відстань (глибина зору).

Наслідки:

- Досить ризикований стиль водіння;

- Погіршення зору після перемикань ближнього і дальнього світла;

- Занадто пізно помічаються пішоходи, велосипедисти, які стоять на дорозі транспортні засоби;

- Бічний зір неправильно оцінює ситуацію - через це можуть бути зачеплені що їдуть повз транспортні засоби.

1,2-2,4 проміле

Їхати практично неможливо. Все більше погіршується здатність очей пристосовуватися до зміни освітлення. Істотно погіршується увага і можливість концентруватися. Сильна ейфорія і розслабленість, надмірна самовпевненість. Сильне уповільнення і порушення реакції. Середні та сильні порушення рівноваги.

Наслідки:

- Надзвичайно ризикований стиль їзди;

- Великі проблеми при орієнтуванні в просторі;

- Помилки в рухах при водінні, наприклад замість гальм натискається педаль газу.

4-5 проміле

Вважається смертельною дозою.

Виведення алкоголю

Алкоголь переробляється печінкою. Середня швидкість, з якою алкоголь виводиться з крові в чоловічому організмі становить 0,10-0,15, а в жіночому - 0,085-0,10 проміле на годину. Так що процес цей тривалий.
http://mission-men.in.ua/zdorovya/profilaktyka/145-2012-01-05-12-29-19

цікаво, які думки форумчан з цього приводу. пропоную проголосувати, щоб визначити ставлення до алкоголю свідомих автомобілістів ;)
« Последнее редактирование: 28 Июля 2012, 11:10:09 от Vitalych »

Оффлайн Финансист

• Старожил
  • Авео Седан 1.5 LS Хамелеон
Re: Алкоголь
« Ответ #1 : 28 Июля 2012, 11:11:07 »
Вважаю що алкоголь це абсолютно непотрібна бридота в нашому суспільстві!
Алкоголь не несе нічого хорошого, лиш тільки гибель людей, розвал сімей та страждання невинних дітей! А скільки вчинків було скоену людьми в не тверезому стані? Скільки аварій?  Взагалі не розумію як здоровомислячі люди які прекрасно розуміють що це просто яд і користі ніякої від нього, можуть вживати його і мало того подаючи при цьому приклад своїм дітям!
Зараз як завжди послідують комменти в захист цієї бридоти, також не розумію чому всі так бурно реагують коли йдеш проти системи? Мабуть злить? :)
П.С. - Це лиш моя думка, якби міг, з радістю навязав би, але це вибір кожного! beer2
П.С.П.С.- займайтесь спортом!
Чем шире наши морды, тем теснее наши ряды!))

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #2 : 28 Июля 2012, 11:14:07 »
Финансист
згоден, але є випадки, наприклад, ліки коли алкоголь необхідний. на мою думку, у всьому має бути міра

Оффлайн Финансист

• Старожил
« Ответ #3 : 28 Июля 2012, 11:17:39 »
Финансист
згоден, але є випадки, наприклад, ліки коли алкоголь необхідний. на мою думку, у всьому має бути міра
або від алкоголізма, похмелитись же треба)))
Згоден, краще міра, але ж хіба те що ми бачим озараз це міра?

Добавлено: 28 Июля 2012, 11:21:46
Сам я не вживаю алкоголю, моя сімья теж, і дівчина, коло друзів, в основному каратисти, самбисти,борці, ну і т.д....теж не вживають, знаю чимало прекрасних людей яким під 50 і вони не вживають алкоголю і відчувають себе ой як добре! Прикладом є мій дідусь якому коли було 60 ходив на руках по сходинках та по пляжу, ніколи не пив і не курив, зараз вже не пробував (71), але на турнік, якщо треба то як вітер))
« Последнее редактирование: 28 Июля 2012, 11:21:46 от Финансист »

Оффлайн Validol

• Старожил
  • Киев-Чернигов
« Ответ #4 : 30 Июля 2012, 10:53:20 »
Финансист, Рівень твого  здоров’я в першу чергу залежить від генетичного матеріалу, який заклали батьки, це підтверджує і стан здоров’я твого дідуся. Знаю багатьох таких сільських жителів які, як то кажуть «не просихають» з малку, і яким уже за дев’яносто. Раніше залишалися лише здорові особи, «поганий» генетичній матеріал відсіювався природно, а зараз сучасна медицини дозволяє вижити таким людям. І нехай вони хоч і не виходять із спортзалу здоровими вони не стануть.
Безперечно, відмова від алкоголю допоможе зберегти у якійсь мірі стан організму, але не буде панацеєю від усіх хвороб.

Оффлайн Ярынка

• Старожил
  • *учечка
« Ответ #5 : 30 Июля 2012, 11:03:37 »
Финансист,  приезжайте в Новоселки)   beer2 :D
Да, я сука, точнее сучечка.  Если вы знаете меня другой - вам невероятно повезло...

Оффлайн Leksi

• Член клуба
  • Вот ща.... Докняпаю....
« Ответ #6 : 30 Июля 2012, 11:07:07 »
а че, у нас разве разрешено "под мухой" ездить? ??? я думал, что вариантов нет: или трезв, или пьян (т.е. чистый 0 алкоголя в крови или хоть что-то есть)..... ???
Владелец "пьяной Хонды"
Передо мной 3 кубика с буквами Б, Л и Я - пока не сложу слово СЧАСТЬЕ отсюда не уйду!

Оффлайн Финансист

• Старожил
« Ответ #7 : 30 Июля 2012, 11:11:17 »
Финансист, Рівень твого  здоров’я в першу чергу залежить від генетичного матеріалу, який заклали батьки, це підтверджує і стан здоров’я твого дідуся. Знаю багатьох таких сільських жителів які, як то кажуть «не просихають» з малку, і яким уже за дев’яносто. Раніше залишалися лише здорові особи, «поганий» генетичній матеріал відсіювався природно, а зараз сучасна медицини дозволяє вижити таким людям. І нехай вони хоч і не виходять із спортзалу здоровими вони не стануть.
Безперечно, відмова від алкоголю допоможе зберегти у якійсь мірі стан організму, але не буде панацеєю від усіх хвороб.

Згоден з тим що генетика вирішує....але це не означає що її не можна "править". Я теж знаю пару людей які все життя пили і палили, і здорові як бики, але чи для цього їм давалось те здоровья! Просто якщо думати про те що у тебе слабий організм від природи, гробити його всебічно а потім зпирати все на генетику, то звісно, найпростіше скласти руки. Я про панацею не говорю, я зараз про те що головне воля!

Оффлайн Andrew

• Старожил
  • Україна-Русь
« Ответ #8 : 30 Июля 2012, 12:17:03 »
а я вже свій випив... :'( :D
Робиш - не бійся, боїшся - не роби, а зробив - не шкодуй!

Оффлайн !NILS!

• Модераторы
  • Гонко ))
« Ответ #9 : 30 Июля 2012, 14:10:39 »
Как можно бросить пить в стране, где молоко дороже пива?!
Свобода находится справа от педали тормоза

Оффлайн PAPPA

• Помощники папы Карло
  • Старожил
« Ответ #10 : 30 Июля 2012, 15:00:46 »
Вважаю що алкоголь це абсолютно непотрібна бридота в нашому суспільстві!
Чому бридота? Буває смачний, іноді корисний.

А взагалі я з недовірою відношусь до людей, у яких алкоголь є фетиш, і ті, шо ковтають його літрами, і ті хто настирно теревенить про його отруту і наполягає на сухому законі. Це як про гомиків гомоніти, ну не гомік отой, так чого він увесь час звертається до цієї теми та облічає синьозадих? І взагалі - нарешті у нас свобода, хочеш пий, хочеш содомитствуй, але не треба нікому в очі з цим лізти, а тим паче нав"язуватись і пропагувати.

Оффлайн Финансист

• Старожил
« Ответ #11 : 30 Июля 2012, 16:18:56 »
Чому бридота? Буває смачний, іноді корисний.

А взагалі я з недовірою відношусь до людей, у яких алкоголь є фетиш, і ті, шо ковтають його літрами, і ті хто настирно теревенить про його отруту і наполягає на сухому законі. Це як про гомиків гомоніти, ну не гомік отой, так чого він увесь час звертається до цієї теми та облічає синьозадих? І взагалі - нарешті у нас свобода, хочеш пий, хочеш содомитствуй, але не треба нікому в очі з цим лізти, а тим паче нав"язуватись і пропагувати.

Я ж вище здаеться написав що не збираюсь пропагувати, хай хо що хоче те і робить! Ну моя довіра строїться трохи на інших факторах...

Добавлено: 30 Июля 2012, 16:22:17
PAPPA,
Как можно бросить пить в стране, где молоко дороже пива?!
Пей воду!)
« Последнее редактирование: 30 Июля 2012, 16:22:17 от Финансист »

Оффлайн SanSanych

• Модераторы
  • просто слежу за порядком!
« Ответ #12 : 30 Июля 2012, 16:28:02 »
Не пью и другим не рекомендую! Хотя считаю что алкоголь нужно в первую очередь уметь употреблять так сказать знать свою дозу. Чтобы выпивка не делала из человека грязное животное! А вот рекламу алкогольных и тем более слабоалкогольных напитков я бы запретил! а еще поднял бы акцизы чтобы покупать эту гадость много не могли  ато смотрите на молодежь спиваются ведь а культуре потребления даже не слышали :( dntknw
не знаешь что делать? делай шаг в перёд   к.т.0503641659

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #13 : 30 Июля 2012, 17:43:57 »
поки що проголосували, що не вживають алкоголь лише 2 із 42  repa
правда є ще такі кого ця тема не цікавить  dntknw

а че, у нас разве разрешено "под мухой" ездить? ??? я думал, что вариантов нет: или трезв, или пьян (т.е. чистый 0 алкоголя в крови или хоть что-то есть)..... ???
дозволено 0,2 проміле, але звісно краще ніколи не сідати за кермо випивши, проте трапляється всяке

Добавлено: 30 Июля 2012, 17:55:49
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F_%D0%B2_%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8

П.С. оффтоп. як зробити щоб при вставленні ссилки було видно лише ТУТ, а не всю адресу сайта? repa
« Последнее редактирование: 30 Июля 2012, 17:57:31 от Vitalych »

Оффлайн serg.r2007

• Старожил
« Ответ #14 : 01 Августа 2012, 13:50:34 »
алькоголь це небида це реально круто коли выдпустка!!!!!

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #15 : 01 Августа 2012, 20:42:50 »
Цитировать (выделенное)
Проблема вживання алкоголю, точніше надмірного його вживання, гостра не тільки для Білорусі. Адже і Україна, і Росія, також як і Білорусь, стикаються з проблемою пияцтва, з якого надалі випливає маса інших проблем.

Схоже, що в Білорусі вирішили поставитися до проблеми алкоголізму з усією серйозністю. Стало відомо, що в республіці проводиться досить-таки цікавий «експеримент», в ході якого продавцям торговельних організацій, які здійснюють реалізацію алкогольної продукції населенню, співробітники правоохоронних органів роздають фото та імена тих покупців, яким не рекомендується купувати алкоголь.

Такого роду «експеримент» по боротьбі з пияцтвом вже запущений в Могильовській області, в Шкловському і Белинічському районах.

Інформацію про впровадження в життя таких заходів по боротьбі з пияцтвом серед населення підтверджує начальник УВС Могильовського облвиконкому Федір балейки.

Відзначимо, що ще шість років тому на проблему алкоголізму серед населення звернув увагу президент Білорусі Олександр Лукашенко.

http://uaonline.com.ua/novyny_25811.html

Оффлайн Финансист

• Старожил
« Ответ #16 : 01 Августа 2012, 23:18:01 »
http://uaonline.com.ua/novyny_25811.html
Не рекомендовано, але можна, так виходить! Хотя на скільки я знаю то в Білорусії з цим дійсно жорсткіше!
Влада ніколи не заборонить продавати та виробляти ці товари адже крім того що це бізнес, це один із методу маніпулювання людьми, перетворюючи їх у стадо! Влада, алкоголь, цигарки, зомбоящики, коли задумуєшся про ці речі серйозно, здаеться що план Даллеса не тільки існує а ще й працює!

Оффлайн Goaelysium

• Постоялец
  • Пойду посплю. Так от меня вреда меньше.
« Ответ #17 : 02 Августа 2012, 13:28:53 »
поделюсь своей историей... ранее позволял себе немного выпить (рюмку на каком-нибудь ДР или бокал пива) и через пару часов сесть за  руль (ездил еще на Ланосе в то время). постоянно сходило с рук и гайцы меня не останавливали, скарее по тому что мой вид внушал им доверее  :) (управляю авто в очках). и вот 4 года назад был я в ночном клубе со своей знакомой, выпил 2 бокала пива... прошло часа 2, мы собрались уходить и я вызвался отвезти знакомую домой. отвез на м. нивки. возвращаясь домой по окружной в 4:30, утра мне захотелось... как бы это правильно сказать... любви с женщиной легкого поведения! .. как вспомню - самому смешно становется  ugaga, этож надо было до такого додуматся  ku-ku. проехал я по окружной в одну сторону - никого, еду в другую сторону - заметил 3 патруля ДПС... повезло, не остановили. проехав чуть дальше мне показалось что кто то стоит, и другая машина остановилась (видно договаривались). ну я давай на разворот... естественно развернуля возле гаишников и естественно они меня остановили!!! ну не дыбил, а!? в общении с гайцами на то время я был еще "зеленый"... пообщались, они меня "занюхали"... в общем дал я им 300 грн, отпустили меня под протокол.. скали мол 50/50 может прийти повестка в суд а может и не прийти. прошел месяц и повестка таки пришла... вместо того что бы "пробить" судью что бы решить вопрос я пошел в суд так, понадеясь что выпишут штраф на максимальную сумму и этим я отделаюсь. да не тут то было - судья даже объяснения никаких не захотл выслушивать - "лешения прав на 1 год!!! до свидания!"  :o в общем отходил я год без прав. временами было очень печально, т.к. на колесах можно сделать намного больше дел нежели будучи пешеходом. что бы забрать права в ГАИ сдавал снова экзамены и вождение... ну там свои мутки были, в общем все ок. Мораль сей басни такова: если выпил даже чуть чуть - не содись за руль (и тем более не ищи приключений в 4:30 утра на окружной  :)) я даже и рад что у меня забрали права. иначе бы так и ездил иногда позволяя себе чуток выпить. теперь понял, что был не прав и подвергал опасности не только свою жизнь и здоровье, но и тех кто сидит в авто а также других участников дорожного движения. в общем вся эта история меня хорошень научила - уже 2 года не позволяю сибе такого!!! и другим не советую.
« Последнее редактирование: 02 Августа 2012, 13:34:08 от Goaelysium »
Интересно было бы поглядеть на то, что от меня останется, когда меня не останется.

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #18 : 06 Августа 2012, 09:43:49 »
Цитировать (выделенное)
В январе-июне в России потребление алкоголя выросло на 2,2% и достигло 64,4 млн декалитров (дал) абсолютного алкоголя, сообщил Центр разработки национальной алкогольной политики.

В первом полугодии продано 79,1 млн дал водки и ликероводочных изделий, что на 3,6% больше по сравнению с аналогичным периодом 2011 года. Продажи виноградных и плодовых вин выросли на 0,3% - до 49,2 млн дал, коньяка и бренди на 10,1% - до 6,2 млн дал.

Кроме того, было реализовано 13,5 млн дал шампанских и игристых вин (на 5,7% больше). В то же время снизились продажи слабоалкогольных напитков - на 0,8% (до 15,1 млн дал), пива - на 0,3% (до 518,1 млн дал).

Сославшись на данные ГИБДД, центр сообщил о росте дорожно-транспортных происшествий, совершенных по вине нетрезвых водителей. За 1-е полугодие такие водители совершили 5092 ДТП (на 6,3% больше), в которых погибли 737 человек (на 13,2% меньше), 7509 получили ранения (на 7% больше).

Как считают в центре, для снижения количества аварий по вине пьяных водителей следует ввести солидарную ответственность граждан, потребляющих алкоголь вместе с водителем, собирающимся сесть в пьяном виде за руль. Если же они хотят избежать этой ответственности, то должны отговорить его от опрометчивого поступка или сообщить в полицию о потенциальной опасности, исходящей от водителя-собутыльника.

http://ubr.ua/ukraine-and-world/society/v-rossii-stali-bolshe-pit-153503

список стран по потреблению алкоголя, измеряемого в литрах чистого этилового спирта на человека за указанный год, в соответствии с последними данными Всемирной организации здравоохранения. По методологии ВОЗ учитываются лица в возрасте 15 лет и старше.
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8E_%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0

Молдова на 1 місці  vcool
Росі на 5 місці,
Україна на 6 місці

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #19 : 21 Августа 2012, 21:02:24 »
Цитировать (выделенное)
Російська агропромислова група запатентувала новий вид горілки, яка не містить в собі алкоголю. Про це прем'єр-міністру Росії Дмитру Медведєву повідомили на нараді з інноваційного розвитку економіки РФ. Творцем безалкогольного російського напою є агропромислова група групи компаній "Південь Русі". На заяву президента групи Сергія Кислова Медведєв відповів жартом: "Ну, ви нас потім почастуєте безалкогольною горілкою, ми заспіваємо пісень, які після такої горілки співають, - сумних".
Більше читайте тут: http://tsn.ua/tsikavinki/rosiyani-pridumali-bezalkogolnu-gorilku.html
http://tsn.ua/tsikavinki/rosiyani-pridumali-bezalkogolnu-gorilku.html

і на фіга така горілка  dntknw

Оффлайн paxira

• Пользователь
  • брр.......
« Ответ #20 : 21 Августа 2012, 22:35:16 »
Vitalych,  сам с собой тихо беседу ведешь?... ты там не употребляешь в данный момент а то что то похоже   :D ;)

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #21 : 22 Августа 2012, 13:13:46 »
Vitalych,  сам с собой тихо беседу ведешь?... ты там не употребляешь в данный момент а то что то похоже   :D ;)
ага, а може хтось і прочитає

Оффлайн Vitalych

• Старожил
  • LS 1,5 МКП, STAG-4+
« Ответ #22 : 30 Июня 2013, 10:19:08 »
Цитировать (выделенное)
В ГАИ подсчитали, сколько нетрезвых водителей садится за руль
С начала 2013 года почти 7000 водителей попались на езде в нетрезвом виде. Количество таких случав из года в год растет. Если сравнивать с прошлым годом, то в нынешнем их стало на 113 больше, сообщает пресс-служба ГАИ.
Напомним, только за три недели июня в Киеве по вине пьяных водителей произошло 9 ДТП, в которых 2 человека погибли и 13 получили травмы.
http://www.segodnya.ua/ukraine/Ukraincy-stali-chashche-ezdit-pyanymi-444946.html

Оффлайн WikTor

• Член клуба
  • Красава
« Ответ #23 : 02 Июля 2013, 12:38:31 »
Синька - ЧМО, алкоголь - зло, но так на выходных в жару пивка с рыбкой хочится!  ::) ::) ::)
Не ищите зубы мудрости у вставной челюсти

Оффлайн Финансист

• Старожил
« Ответ #24 : 02 Июля 2013, 12:40:50 »
WikTor, Пивко легко заменяется кваском :-X

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.