Автор Тема: розхід бензини по Львову  (Прочитано 14268 раз)

Оффлайн yurbec

• Старожил
  • Вчера Aveo LS; Сегодня Nissan Qashqai 2,0 4WD CVT
Re: розхід бензини по Львову
« Ответ #100 : 17 Января 2012, 10:39:58 »
nazary, забув написати: на цю поїздку я витратив хвилин 40. Двигун постійно тарабанить. На холостих нехай витрати складають 0,9л/год. Це, як ти розумієш мінімум витрати пального на протязі цих 40 хв. Порахуй розхід на 6 км за 40 хв, не забуваючи додати розхід під час руху.

Оффлайн nazary

• Старожил
  • Leocity
« Ответ #101 : 17 Января 2012, 10:46:38 »
nazary, тосол я вимушено поміняв 10000км тому (до температури двигуна не мало ніякого відношення). Якщо ти про залежність тосол-температура, то дарма задумуєшся (на 99%). В мене радіатор перекритий мінімум на 3/4.
ну просто я подумую про заміну тосолу....бо щось літом ніби засильно грілась, та й тепер хотілось би щоб швидше прогрівалась....от і думаю може тосол тепловіддачу втратив..
а те що ти про розхід пояснював,я прекрасно розумію, і претензій до машини не маю абсолюдно))), просто уявив якщо в таких тянучках кожен день їздити, то розхід буде як у ландкрузера по трасі)))))
Кожен — коваль своєї долі.
Аппій

Оффлайн Roy1

• Старожил
  • Львів
« Ответ #102 : 17 Января 2012, 10:55:53 »
ну просто я подумую про заміну тосолу....бо щось літом ніби засильно грілась, та й тепер хотілось би щоб швидше прогрівалась....от і думаю може тосол тепловіддачу втратив..
а те що ти про розхід пояснював,я прекрасно розумію, і претензій до машини не маю абсолюдно))), просто уявив якщо в таких тянучках кожен день їздити, то розхід буде як у ландкрузера по трасі)))))

Думаю, що температура від тосолу практично не буде залежати, тосол треба міняти, бо він втрачає змазуючі властивості і забруднюється з часом, так що цим не заморочуйся....
а думаю, що в Ланд Крузера по трасі буде менший розхід ніж у Авешки в зимових пробках  ;) :D

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #103 : 17 Января 2012, 10:57:48 »
nazary, по книжці тосол міняється через 40000 (гігроскопічність, втрачає свої властивості). Заміна раніше - напевно маслом кашу не зіпсуєш. Протипоказань на рахунок частішої заміни не чув.
При такій погоді такі поїздки по Львову - частина нашого буття.  dntknw
Зате, коли ти виїдеш на трасу лендкрузер залишиться глибоко в дупі зі своїм роходом  :D

Оффлайн Roy1

• Старожил
  • Львів
« Ответ #104 : 17 Января 2012, 11:08:18 »
Я тут приблизно порахував свій розхід за місяць їзди на Лачетті 1,6 і вийшли доволі цікаві розрахунки...
Заправив я бензи на 1600 грн - тобто 1600/10,39=154 літри (бенз 90% Шелл - 92). коли купив машину бак був пракично пустий (стрілочка "лежала нижче червоної поділки)
За той самий час проїхав 1500 км. і на момент пробігу 1500 км - в баку було приблизно 30 літрів бензи (в Лачіка бак- 60 літрів).
Тепер рахуємо:
154 літрів - 30 літрів (для правильного розрахунку візьмемо 25 літрів) = 129 літрів бензи яку спалив.
129 літрів/1500 км. * 100 км = 8,6 літри на 100 км шляху.
Виходить що Лачетті 1.6 у моєму випадку "жере" близько 8,5 літрів на 100 км.
Розумію що рохрахунки приблизні, але думаю, що я помилився не більше ніж на 5%
Режим їзди - змішаний приблизно 50/50 траса - місто (разом з прогріваннями, стояннями в тягнучках і т.д.

Найближчим часом планую "правильніше" заміряти розхід - тобто залити повний бак і викатати кілька баків бензи - і знову заправити "до повного" і вирахувати різницю, але щось ніяк не наважуся залити до повного бака (жаба давить) заправляти 60 літрів ... :D
От така от приблизна математика

Оффлайн Roy1

• Старожил
  • Львів
« Ответ #105 : 17 Января 2012, 11:12:37 »
Зате, коли ти виїдеш на трасу лендкрузер залишиться глибоко в дупі зі своїм роходом  :D
Тут можна посперечатися - хто саме "залишиться глибоко в дупі" Авео чи Крузер  ugaga
Я особисто б помінявся Авео+Лачік на одноко дизельного Крузера Прадо - і плювати мені було б на розхід  :D

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #106 : 17 Января 2012, 11:48:33 »
Roy1, залишилося найти варіант обміну  ugaga  (ти тільки не дуже розповсюджуйся про свій винахід по обміну, бо авеоклуб пересяде на дизельного Крузера Прадо  :D ) А за задумку обміну звичайно ж  beer2

Оффлайн nazary

• Старожил
  • Leocity
« Ответ #107 : 17 Января 2012, 17:21:52 »
Думаю, що температура від тосолу практично не буде залежати, тосол треба міняти, бо він втрачає змазуючі властивості і забруднюється з часом,
чесно ніколи не чув щоб тосол був змазуючою рідиною  dntknw , а що він змазує?  repa
nazary, по книжці тосол міняється через 40000 (гігроскопічність, втрачає свої властивості). Заміна раніше - напевно маслом кашу не зіпсуєш.
гігроскопічні властивості тосолу? теж про таке ніколи не чув, знаю що гальмівна рідина є гігроскопічною, а якщо тосол є гігроскопічним, то він замерзне нафіг якщо його непоміняти)))таких випадків я ще теж ніколи не чув.... repa
і в мене він не міняний уже 110 тик)))) чому?бо не вірив у цю всю мішуру що він псується з часом))) от зараз поміняю, і подивлюсь чи дійсно буде швидше прогріватись))
Аппій

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #108 : 17 Января 2012, 17:55:17 »
чесно ніколи не чув щоб тосол був змазуючою рідиною  dntknw , а що він змазує?  repaгігроскопічні властивості тосолу? теж про таке ніколи не чув, знаю що гальмівна рідина є гігроскопічною, а якщо тосол є гігроскопічним, то він замерзне нафіг якщо його непоміняти)))таких випадків я ще теж ніколи не чув.... repa

вчи матчастину !

Ось перша-ліпша ссилка, яку видав "дядько гугл":
http://lenta.km.ua/?p=1371

Ше одна цікава статейка на цю ж тему:
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=23&t=3010

Головне не лінуватись і вивчити питання. А потім вже писати.  :) ;)
"Єдиний спосіб визначити межі можливого - вийти за ці межі" А.Кларк

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #109 : 17 Января 2012, 19:16:55 »
гігроскопічні властивості тосолу? теж про таке ніколи не чув
тут я швидше за все ляпнув,  repa основну думку, надіюсь ти зрозумів. Ну, ... в інституті один викладач казав нам, студентам: Бог знає на 5, я знаю на 4; то на скільки знаєте Ви? А я навіть не викладач, хоч вже і не студент  :D

Оффлайн Semenigor

• Старожил
    • Видалення вм'ятин без фарбування
« Ответ #110 : 17 Января 2012, 20:52:08 »
Сьогодні наткнувся. В продовження теми картонки.  ugaga
http://www.avtomaster.lviv.ua - видалення вм'ятин
http://www.avtozalizo.com.ua - запчастини до ZAZ, Chevrolet, Daewoo

Оффлайн nazary

• Старожил
  • Leocity
« Ответ #111 : 18 Января 2012, 18:09:39 »
вчи матчастину !

Ось перша-ліпша ссилка, яку видав "дядько гугл":
http://lenta.km.ua/?p=1371

Ше одна цікава статейка на цю ж тему:
http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=23&t=3010

Головне не лінуватись і вивчити питання. А потім вже писати.  :) ;)

прочитав вказані зсилки, і до того читав , але так і не знайшов що той тосол змазує...пише що змазуючі властивості має, але що конкренто він змазує? то як води залити, то воно змазувати не буде? :D
а про гігроскопічні властивості там взагалі ні пів слова  ;)
Аппій

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #112 : 18 Января 2012, 18:11:29 »
змазує насамперед водяну помпу! а як залити води - змазувати буде, але не так, внаслідок чого ресурс цієї ж помпи зменшиться ;)
а гігроскопічні властивості я просто не викинув із цитати ;)

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #113 : 23 Января 2012, 10:57:51 »
Дещо цікаве про "картонку" http://silich.ru/zhal.html    Можливо хтось взнає те, чого раніше не знав (мається наувазі теорія-практика терморежиму двигуна).

Оффлайн virus

• Модератор
  • Adam"s family
« Ответ #114 : 24 Января 2012, 11:45:23 »
Дещо цікаве про "картонку" http://silich.ru/zhal.html    Можливо хтось взнає те, чого раніше не знав (мається наувазі теорія-практика терморежиму двигуна).

:o ого  -  бачу технології в області "картонок" просунулись доволі далеко і, як результат, маємо приклад високотехнологічної моделі картонки!  :D

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #115 : 26 Января 2012, 09:54:11 »
Почалася шоназиваєця жара! На розхід навіть не дивлюся  :'(. Лід притрушений сніжком - взагалі казка :D. Ще трохи розкатають ...  repa Зате в машині тепло, мотор стабільно 88-92 градуси  curtsey. І шо воно буде при -20?  dntknw

Оффлайн nazary

• Старожил
  • Leocity
« Ответ #116 : 27 Января 2012, 15:56:13 »
yurbec, і шо як при -20?
бо в мене ну ніяк не хоче більше 83 грітись((( чи то взагалі радіатор закрити....чи в мене щось з дачиком температури...
Аппій

Оффлайн yurbec

• Старожил
« Ответ #117 : 27 Января 2012, 20:56:56 »
nazary, при -20 все нормально! Мотор досить швидко виходить з мінусової температури. Думав буде гірше. Правда на 80 градусах температура трохи застряє (відкривається термостат). Якщо попадаю в тянучку темература тримається +/- 90.
   Та все нормально в тебе з датчиком  :D. На днях стояв біля податкової з працюючим двигуном. Всі, хто заходив до податкової знає про сильні протяги навколо неї. Так от - при середньому вітрі на ХХ температура падає на очах.

Доречі, хочете смійтеся - а картонку не витягну і буду думати над цивілізованим вирішенням питання. Економія палива в порівнянні з минулою зимою склала мінімум 2,5 л на сотні.

Оффлайн ZoZiC

• *Флудер 2012*
  • Мистер Авео Клуб 2010
« Ответ #118 : 28 Января 2012, 10:15:03 »
в мене розхід бензину по Львову наразі нульовий! 8) skaut :-X
якшо не будеш чемним - закрию в туалеті!

Оффлайн STRIZH

• Старожил
« Ответ #119 : 28 Января 2012, 10:18:40 »
ZoZiC, Все пішки та пішки )
В тюнінгу нерахують грошей, їх вкладають для власного задоволення!

Оффлайн Roy1

• Старожил
  • Львів
« Ответ #120 : 29 Января 2012, 11:31:20 »
Доречі, хочете смійтеся - а картонку не витягну і буду думати над цивілізованим вирішенням питання. Економія палива в порівнянні з минулою зимою склала мінімум 2,5 л на сотні.
От вам і перші "математичні і економічні" обгрунтування доцільності КАРТОНКИ ... :D

В продовження теми - кілька дінв назад бачив Ланос - таксі у якого на радіатоній решітці була прикручена палстикова заглушка - явно видно що це спеціально виготовлена форма, яка повніслю закриала центральну радіаторну решітку - такий собі циввілізований аналог картонки ... 8)
Шкода сфоткати не встиг - бо ланос проїхав перед очима коли я на пішоходному переході стояв..

Оффлайн Rapala

• Пользователь
« Ответ #121 : 29 Января 2012, 12:11:13 »
Ох ви й хлудери... 8 сторінок перечитав, з них штук 10 постів по темі. :)  Напевно в Віруса викрали пароль і то не він... :)

В мене 1,6, ручна, 23000 пробігу. Влітку по місту хаває 9,5-10,5л, залежно від пробок. За містом - іздив на закарпаття, заміряв - 5,7л.
Зараз зимою близько 13-14. Багато, а що поробиш - ізжу невеликими відрізками і то через день, машина більше гріється. Та й їздити вчився сам, маю підозру що трошки перегазовую і передачі не там переключаю, ну і їзжу явно агресивніше за середньопересічного пенсіонера. :)

Їздив нещодавно на Плай (Стрийська трасса) - снігопад, пічка, обігрів скла - вийшло десь 7-7.5л на 100 км.

Оффлайн Handsomeboy

• Пользователь
« Ответ #122 : 30 Января 2012, 16:13:18 »
Місто +- 10 - 11 л, за місто їзджу дуже часто в середньому якщо більше 80 (100- 160 км\год) 7,5- 8 л якщо 80 тримати то 6,5-6,2 але в основному 7,5 л що гружена що пуста....

Оффлайн Semenigor

• Старожил
    • Видалення вм'ятин без фарбування
« Ответ #123 : 02 Февраля 2012, 20:05:15 »
Картонка рулить!!!!
Сьогодні ще товаришу в Пехо Партнер впиндюрив. Через 15 хвилин вже подзвонив щасливий, що в машині значно тепліше стало, мотор прогріватися краще почав.
І до речі, перекупи сьогодні авешку чорну приганяли, там теж впихнули картонку. При чому вони самі це зробили, а то такий люд, що просто так нічого не зробить.
http://www.avtomaster.lviv.ua - видалення вм'ятин
http://www.avtozalizo.com.ua - запчастини до ZAZ, Chevrolet, Daewoo

Оффлайн Roy1

• Старожил
  • Львів
« Ответ #124 : 09 Февраля 2012, 21:38:48 »
Провів ще одні заміри розходу палива, от результати:
За останні півтора тижні (середня температура -10) зробив наступне-
Заправив повний бак бензи- проїхав десь з 300 км, заправив ще 20 літрів, потім ще 20 літрів і ще раз 20 літрів.... проїхав 1050 км, заїхав на заправку і знову залив повний бак, влізло 24 літри...
Отже математика наступна  20+20+20+24 = 84 літри бензи
На 84 літрах проїхав 1050 км.
84л./ 1050км.* 100км = 8 літрів на 100 км.
Отже середній ЗИМОВИЙ  змішаний розхід бензину у Лачетті 1,6 становить 8 літрів на 100 км.
Режим їзди  спокійний,  траса - місто приблизно 50/50.

Пи.си. - Бензин А92 двічі на Шелл, двічі на ВОГ.

!  Внимание! Размещение заведомо ложной информации (п.4.2(й) правил форума) будет наказываться в 2х кратном размере.