Перед тем, как учить меня пользоваться интернетом, научись сначала сам. Хотя бы один документ найди, самый нужный для автомобилиста. Если не умеешь искать, то он здесь:
http://law.autoua.net/documents/basic_documents/102.html?p=32Если не умеешь переходить по ссылке, то я процитирую:
31. ТЕХНІЧНИЙ СТАН ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ТА ЇХ ОБЛАДНАННЯ
31.1. Технічний стан транспортних засобів та їх обладнання повинні відповідати вимогам стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища, а також правил технічної експлуатації, інструкцій підприємств-виробників та іншої нормативно-технічної документації.
31.4. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством за наявності таких технічних несправностей і невідповідності таким вимогам:
31.4.3. Зовнішні світлові прилади:
а) кількість, тип, колір, розміщення і режим роботи зовнішніх світлових приладів не відповідають вимогам конструкції транспортного засобу;
г) на світлових приладах немає розсіювачів або використовуються розсіювачі і лампи, що не відповідають типу даного світлового приладу;
.
Отмазка, что раз эти фары устанавливаются производителем (для американского рынка), значит можно и у нас их ставить, здесь не катит - у нас этот автомобиль сертифицирован именно с той оптикой, которая установлена заводом. Все остальное - от лукавого, в т.ч. и линзы. Попробуй выехать со своими линзами за переделы Украины - я думаю, далеко ты не уедешь. Даже в России уже лишают прав. В Европе еще проще - штрафплощадка.