ну і я відпишусь про "ЖП" був там 2-й раз, машиною 1-й. (з 04.08 по 15.08)
про дорогу:
Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Миколаїв-Херсон-ЖП (в дорозі 3 05:00 ранку до 20:00 вечова, три дозаправки і одна зупинка на обід - 20 хв., від дому до моря 998 км) - до Тернополя дороги в принципі нема, біля Золочева танкодром, а далі так собі, можна сказати проскакав удачно, тільки в Гайсині, при виїзді на заправці "Веста" стояло два орла з вимірювачем швидкості "Сокіл", і за то, шо я поморгав зустрічним попередивши про таких самих за пів км. виписали мені протокол типу їхав 83, хоч мені тоже маячили, і я точно не перевищив.
На зад їхав довше з 05:00 ранку до 23:25 - пробив колесо, прожував скат - пошук нового ската (купив "белшину 555"- (в мому розмірі 185/60 вибору не було), резина 385 грн, перебортовка 50 грн) потратив більше години, ну і заїхав в Умань в Софіївку - 3 години.
про "ЖП":
дуже розвивається житловий комплекс, багато нових готельчиків, і набережна тоже стала ширша. Я жив по 60 грн. сутка в "Людмили" вул. Шкільна вроді 78? В неї є вай фай. Їсти варили самі, бо насторожило два моменти:
1. після закінчення сезону там працює лише пару магазинів, тому всі бари є сезонними, з всіма наслідками;
2. коли купував в аптеці каплі для вух (простудив в Шацьку ше до моря), більшість, що стояли перед мною в довгій черзі купували мед. засоби проти болі в животі, або діареї.
про море:
море дуже тепле, але залежно від напряму вітру і хвиль переважно брудне, між волнорезами взагалі неможливо плавати (вода сіро-чорного кольору і поганий запах), я ходив в сторону заповідника, в праву сторону дальше від волнорезів. Мінус в тому, що далеко іти (40 хв), ну і мало магазинів, зато людей мало і море чисте. Здивувало відсутність крабів, і мала кількість бичка, але це скоріше наслідок дуже теплої води, ніж її стан, велика кількість медуз.
Загальне враження про "ЖП" позитивне, але чесно говорячи, ціни там виросли, а якість послуг поки що низька, тому я особисто напевно переключусь на Одесу (значно ближче і швидше), або на Крим, неодноразово відпочивав біля Севастополя і у Феодосії, або Болгарія (відстань та сама а дорога краща).
Щиро завидую тим, кому до моря не більше 5 годин їзди, море це супер!!!
P.S. протягом поїздки не бачив жодного одноклубника, це найгіршу :'(