По поводу потребовать карточку можно и не имеют право не дать. У меня подруги детям вообще не делали прививки и в школу допустили. Писали заявление такого содержания.
Головному лікарю _____ м.Києва
П.І.П.
Заява
Я , П.І.П. , заявляю про відмову від усіх профілактичних щеплень та інших процедур, пов’язаних із введенням в організм сторонніх речовин моїй дитині,П.І.П.,2002 року народження. Відмовляюсь від усіх вакцинацій через наявність у їхньому складі одного(у деяких випадках-декількох відразу)з токсичних компонентів :солей ртуті ,солей алюмінію, формальдегіду, фенолу. За результатами міжнародних досліджень ці речовини є причинами розвитку Артизму, хвороби Альцгеймера , раку ,синдрому раптової дитячої смерті.
Дана відмова є обміркованим та зваженим рішенням, прийнятим на підставі детального і всебічного вивчення питань, пов’язаних з вакцинацією, особистого досвіду, і цілком відповідає нормам діючого законодавства.
Ознайомлена зі змістом закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб”, лікарем проінформована про можливі наслідки відсутності щеплень. Також хочу звернути Вашу увагу, що вакцино профілактика суперечить законодавству України, оскільки внаслідок неї здоров’ю пацієнта може бути завдано шкоди через поствакцинальні ускладнення(Додаток 1 до Інструкціі з Наказу МОЗ№48 від 03.02.2006р),що заборонено ст.42 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я.”
Ст.42 Медичне втручання (застосування методів діагностики , профілактичних або лікувальних , пов’язаних із впливом на організм людини) допускається лише в тому разі,коли воно не може завдати шкоди здоров’ю пацієнта.